Leiden doet er toe!

Jullie weten ondertussen wel dat ik een beetje van Leiden houdt. Althans, Leiden is gewoon mijn stad!

Iets anders kan ik er ook niet van maken. Leiden vertoont de laatste tijd tekenen van ‘wakker worden’. Er is ontzettend veel gaan, allerlei manifestaties, tentoonstellingen en andere culturele zaken roepen om aandacht. Dat is goed voor de stad en de inwoners, want Leiden heeft natuurlijk een enorme potentie.

Jeroen Maters heeft een poos geleden een presentatie gemaakt over wat er gaande is en wat er nog zou kunnen gebeuren. Een prachtige presentatie. Kijk zelf en gebruik vooral je hele scherm door onderaan op het knopje ‘full’ te drukken. Ik kom je graag eens tegen in Leiden!

http://

3 gedachten over “Leiden doet er toe!

 1. Je weet dat ik net zo’n chauvinistische Leidenaar ben.
  Op het moment is men gelukkig lekker bezig, alleen Leiden heeft nog veel meer potentie.
  Het is jammer dat veel goede initiatieven voornamelijk vanuit de burgers moet komen en dat vaak de gemeente er wel de vruchten van plukt maar meer tegen dan mee werkt en er geen geld in wil steken.
  Streker nog, vaak willen ze er aan verdienen.
  Organisatoren betalen zich regelmatig blauw aan het afkopen van parkeerplaatsen als er een evenment is wat bv een plein in beslag neemt.
  Als deze kosten nu eens vrij zouden zijn dan kunnen er nog veel grotere evenementen platsvinden.

 2. Hoi

  Ik meende je al iets eerder te zien, maar moest dit verwerpen. Op 1:48 was het een feit, en is er nieuwe geschiedenis geschreven. Waar blijft mijn oorkonde?

  zazen

 3. Een prachtige droom van Jeroen Maters. Wat zou het mooi zijn als zo’n droom ooit zou uitkomen. Maar ja… Leiden hè? Dat er een fors boek bestaat dat ‘Het ongebouwde Leiden’ heet, zegt al genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *