Iets met Boeken – Thomése en Vekemans

Gisteren waren HW en zijn lief te gast bij het boekenprogramma “Iets met Boeken” van de VPRO. Niet als literair gast, want daar moet je kennelijk eerst boeken of gedichten voor geschreven hebben, maar als geïnteresseerd klapvee. Altijd leuk om eens zo’n uitzending bij te wonen, te meer omdat één van de favoriete schrijvers van Lief, P.F. Thomése te gast was. imagesDe andere literaire gast was de Belg Christophe Vekemans, die naar mijn mening beschouwt kan worden als een van de betere hedendaagse Nederlandstalige dichters, die het ook nog eens prima op een podium kan vertolken.

Beide gasten hadden nieuw werk in de aanbieding. P.F. Thomése heeft net een nieuw boek uit, “J. Kessels, the Novel”, en Vekemans bracht de bundel “Senorita’s” uit.img

De opnames vonden plaats in Studio Desmet aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam, vlak naast Artis. Bij aankomst kregen we een paar consumptiebonnen en moesten we wachten tot de repetities klaar waren. Daarna mochten we plaats nemen, waarbij wij het geluk hadden op een strategisch plekje.

De regie-assistent vertelde kort wat de bedoeling was. Een live-uitzending op Nederland 2, ‘s avonds op het Belgische Canvas en tezelfdertijd een live-uitzending op Cultura, het digitale kanaal.

En toen ging het loos, presentatoren Jan Leyers en Leon Verdonschot kondigden de eerste gast aan en hoppa, daar gingen we. Hier vind je de complete uitzending en ik mag zeggen dat ik in het eerste deel regelmatig in beeld ben. Ben ik nu een Bekende Nederlander? Mag ik nu ook meedoen met Boer Zoekt Vrouw of zo?

Anyway, het was een leuke ervaring en het eten er na bij De Waag op de Nieuwmarkt was ook lekker en gezellig.

4 gedachten over “Iets met Boeken – Thomése en Vekemans

 1. Hoi HW en Tdixie

  Tja dit is nu wat je noemt jezelf ik de kijker zetten (al heb ik de uitzending nog niet gezien). Na je verschijning op het station van Leiden direct maar doorgestoten naar de Tv en onderwijl tussendoor even een broodje eten met bekende Nederlanders zoals daar zijn Vermeend en co.

  ps

  Ik heb nog een filmtip voor je (maar wellicht heb je die al gezien) :
  How to Lose Friends & Alienate People (2008) – Filmnet.
  Ik vond het echt een ‘lollige” film om maar eens een Oudhollands woord te gebruiken. Bijna onderbroekenlol, maar wel erg onderhoudend.

  Groet
  zazen

 2. Een medeweblogger als BN’er. Ben ik best een beetje trots op… Maar het lijkt mij ook leuk om een keer zo’n opname bij te wonen, zeker als het onderwerp je interesseert.
  Het toeval wil dat ik gisteren door TV West ben benaderd. Ze hadden wat min of meer venijnige logjes van me gelezen over Jan Zeilstra, de gebedsgenezer van de Levensstroom in Leiderdorp. Ze hebben hem uitgenodigd voor een gesprek en wilden nu dat ik als opponent aan de discussie deelnam. Voor die eer heb ik toch maar bedankt. Kan ik een keer op tv en ook een BN’er worden, doe ik het niet…

 3. Bekende Nederlander, bekende Nederblogger, bekende Nedereleidenaar, bekende Nederleienaar, bekende….maakt mij niet uit….al was je de achterbuurman, ik lees heel graag je logs!

 4. Wat mooi, dat verhaal over die stio aan de horizon. Daar kan ik wel wat mee! Dank je wel Herman…dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *