Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Iets met Boeken – Thomése en Vekemans

Gisteren waren HW en zijn lief te gast bij het boekenprogramma “Iets met Boeken” van de VPRO. Niet als literair gast, want daar moet je kennelijk eerst boeken of gedichten voor geschreven hebben, maar als geïnteresseerd klapvee. Altijd leuk om eens zo’n uitzending bij te wonen, te meer omdat één van de favoriete schrijvers van Lief, P.F. Thomése te gast was. De andere literaire gast was de Belg Christophe Vekemans, die naar mijn mening beschouwt kan worden als een van de betere hedendaagse Nederlandstalige dichters, die het ook nog eens prima op een podium kan vertolken.

Beide gasten hadden nieuw werk in de aanbieding. P.F. Thomése heeft net een nieuw boek uit, “J. Kessels, the Novel”, en Vekemans bracht de bundel “Senorita’s” uit.

De opnames vonden plaats in Studio Desmet aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam, vlak naast Artis. Bij aankomst kregen we een paar consumptiebonnen en moesten we wachten tot de repetities klaar waren. Daarna mochten we plaats nemen, waarbij wij het geluk hadden op een strategisch plekje.

De regie-assistent vertelde kort wat de bedoeling was. Een live-uitzending op Nederland 2, ’s avonds op het Belgische Canvas en tezelfdertijd een live-uitzending op Cultura, het digitale kanaal.

En toen ging het loos, presentatoren Jan Leyers en Leon Verdonschot kondigden de eerste gast aan en hoppa, daar gingen we. Hier vind je de complete uitzending en ik mag zeggen dat ik in het eerste deel regelmatig in beeld ben. Ben ik nu een Bekende Nederlander? Mag ik nu ook meedoen met Boer Zoekt Vrouw of zo?

Anyway, het was een leuke ervaring en het eten er na bij De Waag op de Nieuwmarkt was ook lekker en gezellig.

Mobiele versie afsluiten