Hoe de Pret Theorie het gedrag kan beïnvloeden

Via het blog van Jeroen Maters kwam ik dit filmpje op het spoor. Dit experiment toont aan dat mensen door lol en pret kennelijk bereid zijn hun gedrag aan te passen. Heel vermakelijk, en zoals Jeroen zich al afvroeg, wanneer komt dit op Leiden CS.

5 gedachten over “Hoe de Pret Theorie het gedrag kan beïnvloeden

 1. Leuk HW

  Ik kan me dat helemaal voorstellen, vooral als de treden geluid maken, en dat deden ze meen ik te zien.
  Zazen kan zijn klep maar moeilijk houden, bij het zien van deze e.a. blogs en broedt erop, ook zijn als test gestarte en beëindigde blog te heropenen.
  Ja ja, het gaat er vast van komen.

  Zazen experimenteert wat met videocodecs, want wil ook zijn indertijd als test gestarte

  Vimeo geeft aan nog 00.15.53 nodig te hebben om mijn filmfragmentje te plaatsen.
  Ik heb geen idee ervan hoe de kwaliteit van de omzetting is. Op mijn pc in full Hd ziet het er goed uit.
  Enfin dit is nog maar een eerste tryout.

  Have a nice day.

 2. Update

  Zo, even een hapje gegeten, bloemkool met een maizena papje en gekookte opperdoezers met een klontje roomboter. Een in witte wijn en provençaalse kruiden gemarineerd biefstukje voor poppedijn en voor zazen knapperig met o.a. rozemarijn gebakken varkensvlees (want zazen eet bijna geen biefstukjes meer).

  Zazen moet vermelden er dagelijks nog steeds plezier in te hebben de maaltijd te bereiden en poppedijn vindt (bijna) alles lekker, hoewel, alles wat met vis te maken heeft buiten beschouwing gelaten.

  Zazen dronk daarbij een paar glaasjes chardonnay en poppedijn het laatste staartje pinot gris (wat was dat een ontdekking/sensatie, die pinot, want vorige week ook een flesje genuttigd bij de indische maaltijd) alsook een glaasje chardonnay’.

  Geen dessert, want rond vier uur hebben we ons nog tegoed gedaan aan overheerlijke vers in de oven uit de vriezer opgepiepte AH appeltaart met een dotje slagroom. En die appeltaart was zojuist afgebakken toen zij de vriezer in ging (zazen meet dat appeltaart vrouwelijk is).

  En voor bij de koffie ligt alweer een speculaas gevuld koekje klaar.
  Ja, ja, zazen moet zo weleens aan zijn lijn denken.

  En zie . . . het filmfragmentje is inmiddels te bekijken.

  http://www

  De kwaliteit ziet er prima uit, als je het zazen vraagt, dus nu maar weer even nagaan welke instellingen zazen gebruikt heeft voor een vervolg hierop.

  Het is wel zo dat zazen een zeer beperkte upload heeft van een filmpje per week, wil het geen geld gaan kosten en dat heeft zazen er ook weer niet voor over.

  Enfin

  U heeft het gemerkt, de naam zazen is een aantal keren gevallen. Zazen zou bijna een bekende Nederlander citeren: ‘de naam wordt genoemd’.

  groetjes
  zazen

 3. Wat is dit gaaf! Ik wil ook zo’n trap in de buurt! Het zal wel wat kosten, zo’n ding maar het ia wel een visitekaartje voor je stad.

  Ik herhaal: ik wil ook zo’n trap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *