Wonen in Leiden????

Zoals je al hebt gemerkt uit eerdere blogs, en als je me volgt op Twitter, dan weet je inmiddels wel dat ik regelmatig in Leiden verkeer. Ik woon ongeveer op 8 km. van de stad en heb er vroeger zo’n twintig jaar gewoond, in verschillende delen van de stad. En ja, ik vind Leiden dus een prachtige stad en voel me er heel erg thuis. En dan wordt je wat ouder en dan denk je, tja, ik woon hier wel aardig maar is het niet leuker om in de stad te wonen.

Een interessante vraag want wonen in Leiden is niet zo simpel. En al helemaal niet als je het liefst binnen de singels wilt wonen. Dan wordt het lastig en duur. Ik woon niet in een koopwoning, en die zijn binnen de singel helemaal onbetaalbaar. En dan zie je ineens een woning in de vrije huursector staan, midden in de stad. Nou ja, zeg…. Wat moet je dan doen! Kijken kan dus geen kwaad, en dat hebben we gedaan. En zo ziet het er dus uit. Een huis met een tuintje, maar ook nog een soort dakterras. En een hele lichte woonkamer met een soort serre.

Een aardig huis, zo te zien, ruim genoeg voor de HW en zijn lief. En echt midden in de stad. Weliswaar met een wat kleinere tuin dan we nu hebben, maar goed je kunt niet alles hebben. Dus gaan we maar inschrijven en dan wordt er geloot. Hoe minder inschrijvers, hoe meer kans!

Wat denken jullie, zouden er veel inschrijvers komen? Ik heb al met de Russische maffia gebeld om mogelijke tegenstrevers uit te schakelen (het kost wat maar dan heb je ook wat ;-)). En hebben jullie enig idee waar dit huis staat, ik ben benieuwd of Leidenaren de omgeving herkennen.

7 gedachten over “Wonen in Leiden????

 1. Ik heb echt geen idee waar dat huis staat. Ik gok achter het Noordeinde (tussen Rembrandtstraat en Wittesingel) aan het model van de huizen te zien.Maar waarom beslist in het centrum. Ik woon zelf in de professorenwijk; stukje Zoeterwoudsesingel, Kraaierstraat en je bent in het centrum.

 2. Hoi HW

  Ik kan het zo direct niet helemaal plaatsen, maar ik zie de toren van het stadhuis, al kan ik mij vergissen.
  De woning ziet er niet verkeerd uit. Het kleinere tuintje is te overkomen, want laten we eerlijk zijn . . . zoveel hebben HW en Trixiedixie niet aan hun huidige tuin gedaan. Die fraaie kleine sierkers waar zazen je ooit mee verblijdt heeft, heeft jullie huidige tuin volledig in de grip! Om over de rest maar te zwijgen.

  Ik had aanvankelijk gedacht dat Trixiedixie wel groene vingers had, die indruk had ze bij mij gewekt. Maar die energie ging naar fraaie bloemstukjes o.a. Ook weer begrijpelijk. En jullie zijn nu eenmaal cultuurminnaars waar veel tijd in gaat zitten.

  In de buurt van de binnenstad wonen is echt aantrekkelijk, hoewel ik moet bekennen toch ook vaak tussen onze vier muurtjes te verkeren. De psychologische afstand is echter een stuk minder dan de acht km in jullie geval. Ik kan het centrum even aanlopen en doe dit ook regelmatig, al is het maar voor een bezoekje aan de computerwinkel of de bib of om wat wijntjes in te slaan bij de Aldi.

  Het lijkt me voor jullie een moeilijke keuze, want de huur zal wel een stuk hoger liggen en dat tikt iedere maand door. En ben je eenmaal weg uit H. dan ben je dat huis kwijt!

  Het goede nieuws! Ik hoop jullie wat vaker tegen te komen als je in Leiden woont, want daar kan wat mij betreft verbetering ik komen.

  Enfin . . slaap er nog een paar nachtjes over.
  Ieder voordeel heeft zijn nadeel zei Kruif / schrijf je dat zo / altijd en daar ben ik het helemaal mee eens.

  Ik heb geleerd mijn kans af te wachten en niet direct toe te happen. Kansen doen zich vaker voor dan je wellicht denkt, en wellicht kom je nog op iets heel anders uit.
  Heb je al eens overwogen om een woningruil te doen bijv.

  groetjes
  zazen

 3. Kan mij best indenken dat jullie eigenlijk wel terug willen naar Leiden.
  Je zit er dan maar 8km vandaan maar is toch een drempel(tje) om even snel heen en weer te gaan.
  Tagrijn heeft gelijk, net buiten de Singels is ook mooi hoor en vaak net even betaalbaarder.
  Ennuhhh ja, bij ons is het helaas alleen maar koop dus daar heb je ook niets aan.
  Ik hoop voor jullie dat dit gaat lukken, ziet er echt mooi uit.
  Dacht ook in de richting van Tagrijn (Witte Singel, Rembrandstraat etc) maar las op je twitter Ceciliastraat en zit me nu rot te peiekeren waar hahahha.
  Kan niet het straatje richting Oude Vest zijn volgens mij.

 4. Is dat nou het torentje van het stadhuis of van het academiegebouw? Ik ga even gooooglen. Haha! ik hoop dat je heel veel kans maakt. Waar woon je nu dan? 8 km? Kan van alles zijn!

 5. Beste HW en Tdixie

  Ik zal ook voor jullie duimen, want je hebt de papieren ingeleverd en bent voor dit huis gegaan.

  Het toeval wil, dat het precies ligt binnen een stukje van mijn rootsgebied. Ik ben daarom persoonlijk erg blij dat dit stadsdeeltje indertijd zo is opgetrokken naar het niveau van nu. Moet er niet aan denken dat het nog in oude glorie!! zou bestaan.

  Ik blijf het zeer bijzonder vinden er in de buurt rond te lopen, iets wat ik best wel regelmatig doe.

  Er moet zelfs nog een tante van me wonen daar in de buurt, of wellicht wel in hetzelfde complex. Ik heb haar daar echter nooit bezocht.

  Enfin

  Hoop dat het jullie lukt.
  zazen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *