Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Wonen in Leiden????

Zoals je al hebt gemerkt uit eerdere blogs, en als je me volgt op Twitter, dan weet je inmiddels wel dat ik regelmatig in Leiden verkeer. Ik woon ongeveer op 8 km. van de stad en heb er vroeger zo’n twintig jaar gewoond, in verschillende delen van de stad. En ja, ik vind Leiden dus een prachtige stad en voel me er heel erg thuis. En dan wordt je wat ouder en dan denk je, tja, ik woon hier wel aardig maar is het niet leuker om in de stad te wonen.

Een interessante vraag want wonen in Leiden is niet zo simpel. En al helemaal niet als je het liefst binnen de singels wilt wonen. Dan wordt het lastig en duur. Ik woon niet in een koopwoning, en die zijn binnen de singel helemaal onbetaalbaar. En dan zie je ineens een woning in de vrije huursector staan, midden in de stad. Nou ja, zeg…. Wat moet je dan doen! Kijken kan dus geen kwaad, en dat hebben we gedaan. En zo ziet het er dus uit. Een huis met een tuintje, maar ook nog een soort dakterras. En een hele lichte woonkamer met een soort serre.

Een aardig huis, zo te zien, ruim genoeg voor de HW en zijn lief. En echt midden in de stad. Weliswaar met een wat kleinere tuin dan we nu hebben, maar goed je kunt niet alles hebben. Dus gaan we maar inschrijven en dan wordt er geloot. Hoe minder inschrijvers, hoe meer kans!

Wat denken jullie, zouden er veel inschrijvers komen? Ik heb al met de Russische maffia gebeld om mogelijke tegenstrevers uit te schakelen (het kost wat maar dan heb je ook wat ;-)). En hebben jullie enig idee waar dit huis staat, ik ben benieuwd of Leidenaren de omgeving herkennen.

52.1275664.598225
Mobiele versie afsluiten