And the hunt goes on….

De jacht gaat door, want het vinden van woonruimte in Leiden is alleszins gemakkelijk. Vorige week bekeken we een eerste woning, waarover we erg enthousiast waren. Leuk huis, centraal in de stad, zag er redelijk opgeknapt uit, kortom aardig. En voor de mensen die het nog niet wisten, het was een woning in de Caeciliastraat, achter de Leidse Schouwburg. Maar het ziet er naar uit dat deze woning aan onze neus voorbijgaat. Want de toewijzing gaat via een loting en dan heeft iedereen een kans, en meer deelnemers betekent ook minder kans. Tot op vandaag hebben we nog niets gehoord en dat betekent dat de woning in eerste instantie aan iemand anders is toegewezen. Bofkonten!

Dus togen we vanochtend, met een flinke rugwind en net tijdens een droge periode, weer richting Leiden om een andere woning te gaan bekijken. Opnieuw een woning binnen de singels, niet zo centraal als het huis in de Caeciliastraat, maar toch op loopafstand van het centrum.

Hier een eerste foto vanuit een raam aan de voorkant van de woning. Ik ben benieuwd of jullie enig idee hebben waar dit in Leiden zou kunnen zijn.

Iedereen die het een beetje goed heeft, die wordt uiteraard uitgenodigd om een drankje te komen drinken als we het huis krijgen. Mag je ook gelijk helpen met behangen en schilderen en zo. Maar het drankje vergoedt veel, denk ik maar zo.

De woning op zich is nog groter dan het huis aan de Caeciliastraat. Maar die laatste woning was door de woningcorporatie beter opgeknapt. Muren zagen er vlekkeloos uit, opnieuw wit gestuct en gespoten en dat was in deze woning duidelijk niet het geval. Ik kreeg het gevoel dat de vorige huurder er net een paar dagen uit was, want ook zijn oude post lag er nog.

Maar, zoals gezegd, de woning is groter, iets minder licht, heeft wel weer een tuintje (of dit een goede uitdrukking hiervoor is weet ik niet). De woning in de Caeciliastraat had naast het tuintje ook nog een dakterras en dat ontbrak hier.

Duidelijk is dat dit huis veel meer investering kost om er iets fraais van te maken. Dat kan natuurlijk wel maar het kost meer tijd en geld. Op zich niet zo bezwaarlijk natuurlijk, maar het doet je beseffen welk een mooie woning die in de Caeciliastraat was.

Daarentegen is de omgeving wel wat mooier. Ik laat nog even in het midden op welke omgeving ik doel, maar er is een park nabij en het straatje op zich is ook leuker. Hieronder nog een paar foto’s van pand en uitzichten. Raden maar weer zou ik zeggen.

3 gedachten over “And the hunt goes on….

 1. Ik gok in de buurt van de Langegracht.
  Als ik ga schilderen heb je goede kans dat ze je muur eruit slopen en in de Lakenhal hangen, zulke kunstwerken maak ik er van.

 2. Deze foto’s/uitzichten geven me een echt Leidsch gevoel HW. Dat moeten opknappen is overheen te komen maar kan ook tegenvallen. Vaak kom je van het één op het ander is mijn ervaring.
  Je kunt het echter wel naar je eigen hand zetten.

  Ik wil je wel (enigszins beperkt) komen helpen als het zover is. Mijn aanpak zou zijn van je rats rats flats . . erop die handel en klaar, lekker leven.
  Niet te lang doen over het geheel en zeker geen lang voorspel.

  Kijk wel naar vochtigheid, rioolluchtjes bijv. e.d. – dat kan een nadeel zijn van de binnenstad. Ik heb dus geen idee van de staat van de woning. Het iets minder licht is jammer.

  Het park achter de deur is bijzonder fraai, dat moet gezegd. Ik heb er in het voorjaar nog foto’s gemaakt.

  groetjes
  zazen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *