Het Grote Ziggo Alles-in-1 Avontuur

Ik ben een Ziggo abonnee, behoorde vroeger tot de Casema klanten en ben automatisch getransformeerd tot Ziggo vriend. Ik hoor veel klachten over Ziggo, maar mijn ervaringen zijn tot op heden goed. Eens werkte mijn internet niet goed meer, maar de telefonische ondersteuning (ook wel helpdesk genoemd) bracht een hele goede uitkomst. En binnen twee dagen stond er een monteur voor de deur die het euvel verhielp en en passant ook nog wat extra dingen deed. Prima dus!

Nu kreeg ik enkele weken geleden een mysterieus mailtje van Ziggo, waarin ik kon zien dat ik goedkoper uit was met een Alles-in-1 pakket. Immers, ik betaalde € 74,15 per maand voor mijn tv-aansluiting, telefoon en internet. En door het Alles-in-1 pakket te nemen, voor slechts € 64,95 per maand kon ik € 9,20 besparen. En het grote voordeel was dat mijn downloadsnelheid zou stijgen van 25 naar 50 Mbit/s. Plus nog de mogelijkheid om de Ziggo HD-PVR voor slechts € 99 aan te schaffen.

Wat te doen, o wat te doen!

Want wat Ziggo kennelijk niet wist was dat ik voor de telefoon helemaal niets betaalde. Dus mijn maandkosten waren geen €74,15 maar € 64,20. En dus zou het nieuwe pakket niet goedkoper maar juist € 0,75 per maand duurder zijn. Maar goed, wie over dubbeltjes valt moet niet zeuren dat het buiten stormt en regent (okee, okee, de logica ontgaat mij ook maar het klinkt aardig). En rekenen is kennelijk niet de sterkste kant van Ziggo.

Maar die hogere downloadsnelheid en die HD-PVR bleven wel knagen, het zgn. “hebbe hebbe”-syndroom, kent u dat? Nog sneller muziek binnenhalen, een CD in ongeveer 15 seconden, mwah, dat lijkt ergens op. En zonder schokken beelden kunnen zien, klinkt aanlokkelijk en dat voor slechts € 0,75 per maand extra.

En dan die HD-PVR. Dat blijkt een Cisco 8455 DVB apparaat te zijn, met een 160 Gb harde schijf, uitstekend getest bij HiFi.nl (lees hier de test). Je kunt er wel geen DVD’s mee branden, maar dat deden w in huize HW toch al niet. De huidige DVD-recorder werkt erg ingewikkeld, loopt absoluut niet soepeltjes en is praktisch niet te gebruiken door de HW eega (die daar af en toe flink over moppert).

Dus na enig wikken en wegen gebeld en overgestapt op het Alles-in-1 pakket, met het € 99 apparaat (winkelprijs € 399) er bij. Op 13 november kreeg ik de bevestigingsbrief van Ziggo, dat mijn pakket op 21 november zou ingaan. Vreemd genoeg is dat op een zaterdag, maar goed, Ziggo werkt natuurlijk dag en nacht aan ons welbevinden.

Uiteraard even op 21 november de snelheid van internet getest, nog gewoon 25 Mbit. Even gebeld met de helpdesk en daar zag men dat het nog niet was veranderd. Dat zou dan wel op maandag gebeuren. Ziggo werkt dus kennelijk niet dag en nacht aan ons welbevinden. Maar goed, ik werk ook niet in het weekend, dus dat begrijp ik nog wel. En hé, waar hebben we het over, upgraden van 25 naar 50 Mbit, waar hebben we het over. Maar dinsdag 24 november was de snelheid nog steeds 25 Mbit. Wat doe je dan? Nog maar een keer bellen. En opnieuw kreeg ik snel iemand aan de lijn, die opnieuw zag dat het nog niet was veranderd. Maar ik werd doorverbonden met iemand, die “er meer verstand van had”. En die vriendelijke iemand-meneer wist te melden dat het nog niet was veranderd (dat wist ik inmiddels natuurlijk zelf ook wel) en dat het een technische zaak was. Hij zou direct een opdracht geven om het in orde te maken, kwestie van even vanwege de hoge urgentie.

Eigenlijk leek het mij een kwestie van een knopje omzetten, maar ja, ik ben dan ook niet zo technisch. Maar gelukkig, er was hoge urgentie aan gegeven en nu zou het wel snel gefikst zijn. Maar de volgende dag, woensdag 25 november, was de snelheid nog steeds de oude. Potverdrie, wordt ik nou voor het snotje gehouden, dacht de HW humeurig. Fluks weer de telefoon ter hand genomen, weer snel iemand aan de lijn (dat gaat dus prima tegenwoordig). Die vroeg of ik het installatiepakket al had ontvangen. Nee, dat had ik niet want ik had net een paar dagen eerder een e-mail ontvangen waarin stond dat er ietwat vertraging was met het uitleveren van de installatiepakketten. De verwachting was dat dit op of rond de 26e november verzonden zou worden. Aaahh, zei de Ziggo-meneer, dus u heeft het nieuwe modem nog niet. Nee, dat had ik nog niet (kon hij natuurlijk ook op zijn scherm zien). Dan lag daar het probleem, want ik had wel een nieuw modem nodig voor de 50Mbit snelheid. ergo, ik moest nog even wachten op het nieuwe modem en dan zou alles opgelost zijn. Op mijn vraag waarom eerdere Ziggo-medewerkers dit dan niet hadden gezegd, moest hij het antwoord schuldig blijven.

Goed, ik moet dus nog even wachten op het installatiepakket. Dat doet de HW dan maar en hij blijft zich maar behelpen met de 25Mbit. Ach, er zijn grotere tragieken in de wereld. Maar ik ben wel erg benieuwd naar de Cisco HD recorder, waar ook nog eens twee tuners in zitten. Tegelijk kijken en opnemen dus, in HD-kwaliteit. Nu nog een HD televisie, voorkeur gaat uit naar een LCD LED, maar de directie in huize HD heeft daar nog even een investeringsstop voor afgekondigd.

En eigenlijk denk ik dat het niet aan het installatiepakket ligt of aan de modem, maar gewoon aan de activatie die moet plaatsvinden met een nieuwe smartcard. Maar dat moeten jullie maar even niet verder vertellen. Ik hou jullie op de hoogte van de verdere vorderingen.

6 gedachten over “Het Grote Ziggo Alles-in-1 Avontuur

 1. Wij hebben ook een alles-in-1 pakket, maar dan bij Tele2 (De Daltons met hun voetbal) en het bevalt prima. Er is wel eens een storing, maar er valt nooit alles-in-1 uit 🙂

  Wij hebben ook honderdduizend zenders waar we nooit naar kijken…

 2. Hoi HW

  Tot voor de zomar had ik alleen ziggo analoog, omdat ik de satellietontvanger
  ernaast had voor de betere beeldkwaliteit en later ook voor HD ontvangst (bijv Arte HD waar ik graag naar kijk) toen de HD tv in huis kwam.

  Toen de nieuwe tv er kwam ben ik overgestapt naar ziggo digitaal en ik moet
  zeggen erg tevreden te zijn met Ziggo en de Humax ontvanger. Ned 1, 2, en 3 in HD te kunnen ontvangen is echt super. Canal plus (sat) is zo ver nog lang niet.

  Ik heb wel de 320 HD schijf vervangen door een 1tb schijf. Dat geeft tijdelijk een beetje lucht, want het is wel zo dat HD opnamen stukken meer ruimte gebruiken dan SD opnamen. Daarom neem ik bepaalde programma’s ook wel in SD op.

  De Cisco 8455 DVB lijkt me een perfecte ontvanger en zal wel extra functies hebben. En ja, led tv is bijzonder fraai.

  Ik wil niet stoken in een goed huwelijk, maar je moet het de directie aantrekkelijk maken om zoiets in huis te hebben. Stel je voor . . . . al die interessante boekenprogramma’s en cultfilms, en . . en . . in super HD, daar moet de directie toch gevoelig voor zijn.

  Vertel de directie welke programma’s je samen met haar mee gaat kijken op die super tv en hoe gezellig knus jullie daarbij samen op de bank zitten.
  Ik masseer bijv. de voeten van mijn directeur als we films bekijken en daar begint zij zowat spontaan bij te spinnen. Ik laat me daarbij uitgebreid uit over de kwaliteit van het beeld en het grote genoegen dat het mij schenkt.
  Als je het zo bekijkt is een led tv een goede investering, ook voor de directie, zij meent op psychologisch emotioneel niveau een goede daad te hebben gedaan met de aanschaf.

  Ik ga daar nog een boekje over schrijven: effectief emotioneel communiceren met je eigen directeur ha ha ha.

  Ja HW dat was een inkoppertje.
  Een grapje moet kunnen!

  doeii
  zazen

  1. Ik heb ook een Cisco8455 met 160 gig. Zou graag weten hoe je de HD heeft vervangen voor een van 1 terrabyte. Wat voor OS wordt gebruikt?
   mijn dank

 3. Net als Ruud zou ik ook graag weten hoe je de 160GB HD met een grotere HD kunt vervangen? Heeft iemand een stappen plannetje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *