Lekker eten bij Dok 2

Gisteren gingen we met een klein groepje uit eten. De keuze viel eerst op Mej. Janssen op het Gangetje, maar het bleek dat daar verbouwd werd en dat men pas op 1 mei weer openging. Toen was de vraag: “Wat nu?” En het leuke is dat Twitter dan uitkomst brengt. Want een oproepje om suggesties leverde heel wat ideeën op. Zo adviseerde Elze ’t Hart, kersvers raadslid voor D66, om Dok 2 eens te proberen.

Dok 2 ligt aan het eind van de Haarlemmerstraat, aan het Havenplein 2. Vandaar de naam Dok 2, aldus een van de vriendelijke serveersters. De zaak is vooral bekend vanwege het fraaie terras aan de Haven, waar het bij zonnig weer goed toeven is en dat dan ook altijd vol zit. Het interieur is prettig simpel, geen overdadig gedoe, rustige kleuren en ruim ingericht.

De menukaart is verrassend, want er zijn geen voor- en hoofdgerechten. Wel allerlei gerechten in kleine en grote porties. En daarmee kun je dan heel goed een eigen gang samenstellen. Zelf koos ik eerst voor een kleine portie Tempura, in beslag gedoopte vis die dan snel gefrituurd wordt, op een bedje van mihoen en vergezeld van een soja-sesam saus. De Tempura was heerlijk van smaak, het deeg was fijntjes gefrituurd en de bijbehorende saus was daarentegen ietwat gewoontjes. Maar al met al een prima eerste gang.

Daarna vervolgde ik met de Arabische lamsschotel, pittig van smaak, zachtjes gestoofd in een potje bijna nog pruttelend. Echt een potje vol met vlees in het eigen vleessap, delicaat van smaak. Het bijgeserveerde Turkse brood is gewoonlijk prima er bij te eten ware het niet dat de onderkant van het brood was verdronken in de dressing van de salade. Dat was wel jammer.

Hierna hadden we nog voor een nagerecht kunnen kiezen, maar twee kleine porties bleek in de praktijk meer te zijn dan menig flink hoofdgerecht in een ander restaurant. Dus daar hebben we maar van afgezien.Afsluiten met een kopje koffie leek ons het meest verstandige.

En nu bent u natuurlijk ook benieuwd hoeveel dit dan alles met elkaar heeft gekost. Vijf personen, die eten, bier en wijn drinken, koffie toe, dat alles voor nog geen 135 euro’s. Dat is iets om heel blij van te worden. Want voor nog geen € 30 per persoon kun je daar dus heel lekker eten, met voldoende drinken er bij. Een aanrader!!