Lekker eten bij Dok 2

Gisteren gingen we met een klein groepje uit eten. De keuze viel eerst op Mej. Janssen op het Gangetje, maar het bleek dat daar verbouwd werd en dat men pas op 1 mei weer openging. Toen was de vraag: “Wat nu?” En het leuke is dat Twitter dan uitkomst brengt. Want een oproepje om suggesties leverde heel wat ideeën op. Zo adviseerde Elze ‘t Hart, kersvers raadslid voor D66, om Dok 2 eens te proberen.

Dok 2 ligt aan het eind van de Haarlemmerstraat, aan het Havenplein 2. Vandaar de naam Dok 2, aldus een van de vriendelijke serveersters. De zaak is vooral bekend vanwege het fraaie terras aan de Haven, waar het bij zonnig weer goed toeven is en dat dan ook altijd vol zit. Het interieur is prettig simpel, geen overdadig gedoe, rustige kleuren en ruim ingericht.

De menukaart is verrassend, want er zijn geen voor- en hoofdgerechten. Wel allerlei gerechten in kleine en grote porties. En daarmee kun je dan heel goed een eigen gang samenstellen. Zelf koos ik eerst voor een kleine portie Tempura, in beslag gedoopte vis die dan snel gefrituurd wordt, op een bedje van mihoen en vergezeld van een soja-sesam saus. De Tempura was heerlijk van smaak, het deeg was fijntjes gefrituurd en de bijbehorende saus was daarentegen ietwat gewoontjes. Maar al met al een prima eerste gang.

Daarna vervolgde ik met de Arabische lamsschotel, pittig van smaak, zachtjes gestoofd in een potje bijna nog pruttelend. Echt een potje vol met vlees in het eigen vleessap, delicaat van smaak. Het bijgeserveerde Turkse brood is gewoonlijk prima er bij te eten ware het niet dat de onderkant van het brood was verdronken in de dressing van de salade. Dat was wel jammer.

Hierna hadden we nog voor een nagerecht kunnen kiezen, maar twee kleine porties bleek in de praktijk meer te zijn dan menig flink hoofdgerecht in een ander restaurant. Dus daar hebben we maar van afgezien.Afsluiten met een kopje koffie leek ons het meest verstandige.

En nu bent u natuurlijk ook benieuwd hoeveel dit dan alles met elkaar heeft gekost. Vijf personen, die eten, bier en wijn drinken, koffie toe, dat alles voor nog geen 135 euro’s. Dat is iets om heel blij van te worden. Want voor nog geen € 30 per persoon kun je daar dus heel lekker eten, met voldoende drinken er bij. Een aanrader!!

3 thoughts on “Lekker eten bij Dok 2

  1. Wat een goeie tip! Ik wilde weer een keer met mijn Brandmeester uit eten en dit klinkt geweldig!

    OT: ik heb startnummer 1754 🙂

  2. Dat klinkt goed, een adres om te onthouden. Het lijkt me ook erg moeiijk om als kersverse (spijtoptant) Leidenaar een keus uit de ongeveer 100 restaurants en eethuisjes te maken. Daarom een paar restaurants waarmee ik prima eervaringen heb met aangename prijsstelling, De volgorde geeft niet mijn voorkeur aan, odat ze alle drie totaal verschillend zijn.
    In de Pieterskerkchoorsteeg vind je Puur. De naam zegt het al: uitsluitend biologische produkten. Rustige ambiance, goede sfeer en bediening. Kleine kaart, maar ze kunnen daar voortreffelijk koken!
    Op het Kort Rapenburg Viva Italia. Niet bepaald een doorsnee Italiaan, maar klassen beter. Geen pizza’s op de kaart. Enook veel meer dan pasta’s.
    En dan La Diva. Een pijpenla in het Noordeinde. Excl. wijnarrangement heb je voor ongeveer 32,50 een viergangen verrassingsmenu. Je hebt geen idee wat je krijgt, maar als je reserveert (wel nodig) wordt al gevraagd wat je niet lust of mag. Altijd weer spannend en lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: