Lekker weer in Leiden, zelfs voor parkieten

Dat het de afgelopen tijd lekker weer was in Leiden is niemand ontgaan. Zelfs parkieten hebben ontdekt dat het goed toeven is in het mooie Plantsoen, aan de oevers van de singel.

Gek is dat eigenlijk, dat de zon zo’n immens gevolg heeft voor het gevoel van mensen. Immers, het hoeft maar even zonnig te zijn en iedereen doet alsof de zomer eindelijk is aangebroken. De kasten worden overhoop gehaald, op zoek naar fleurige zomerse kledij, maar echt Rokjesweer was het nu vaak ook net weer niet. Want de wind zat toch regelmatig in de verkeerde hoek. Maar goed, het humeur van het grootste deel der Nederlandse mensheid steeg naar tropische hoogten, en dat is ook wat waard.

De terrassen kwamen, eerst nog aarzelend maar later met volle overtuiging weer helemaal vol te zitten. Hetgeen voor de binnenstadbewoners weer even tot gewenning leidde, want die hadden vrij lang zonder herrie hoeven doorbrengen.

Maar, beste binnenstadbewoner, maak uw borst maar nat want de zonaanbidders en daarbij behorende terraszitters zijn weer in opmars. En zij zullen nog lang voor onrustige nachten zorgen (tenzij het weer gaat regenen).

Ook de harten van de boot- en sloepbezitters maakten een klein vreugdedansje, want het mocht weer. De golfjes op de grachten smeekten weer om bevaren te worden en natuurlijk voldeden de heren (en enkele dames) stuurlui graag aan deze smeekbede.

En ook de rondvaartboten werden vliegensvlug gereed gemaakt om de drommen toeristen het mooie Leiden vanaf het water te laten zien. De witte wijn in de koeler, de sjaal nonchalant om de hals gedrapeerd, een enkeling die durft, met een heuse schipperspet op, alle zomers waterse taferelen konden weer worden aanschouwd.

Leiden, here we come, leek de wereld te roepen. En wie zijn wij dan om deze lokroep te weerstaan.

4 gedachten over “Lekker weer in Leiden, zelfs voor parkieten

 1. Het komt eraan….verzucht iedereen na deze lange, lange winter. Ik heb woensdag de handen vrij, schijnt een mooie dag te worden….ik ga een Leids terrasje opzoeken! Welke raad je me aan?

 2. Precies, de zon maakt alles een beetje stralend wat je onderneemt. Afgelopen zondag was ik uitgenodigd voor een sloepjestocht over de plassen rond Leiden (mijn poppedijn had een lady’s walk). Gelukkig had ik een lekkere fleece trui mee want in de namiddag werd het toch wat frisser, vooral op open water. Maar de zon, . . het glimmende water (bij tegenlicht), . . . de ganzen langs de oevers etc. apart sfeertje.

  Op zaterdag j.l. vanaf centraal station Den Haag naar de pier in Scheveningen gewandeld. In zo’n stedelijke omgeving is de gevoelstemperatuur dan toch nog wat warmer. En echt heerlijk toeven daarna op het Pier – terras van v.d. Valk met een La Trappe dubbel en saté met friet. Echt een aanrader, alleen al voor de sfeer . . wat mij betreft.

  Bij wat minder weer zit je er heerlijk warm en ruim binnen in comfortabele stoelen en banken en bij mooi weer tevens op het relaxte terras met o.a. zicht op het Kurhaus etc.
  En voor damesclubjes . . ze serveren er ook high tea’s. Dus aan (jonge)dames geen gebrek aldaar.

  Vrijdag naar Brussel voor een paar dagen . . hoop dat soleil zich ook daar laat zien. Summertime, and the living is easy.

  Groetjes
  Zachi

 3. Gefeliciteerd met het kampioenschap van FC Twente. Maar waarom roepen ze daar toch steeds dat het de eerste keer is? Geen historisch besef? Terwijl Sportclub Enschede in het seizoen 1925/26 toch echt kampioen van Nederland werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *