Airtunes, Airfoil en nog meer ge-air

Leuk en nog leuker, dat is wat je krijgt als je nieuwsgierig bent. Want nieuwsgierig zijn is al sinds jaar en dag de prettige motor van vooruitgang. En er gebeurt dus gewoon heel veel, om je heen, in andere landen, andere werelden en misschien ook wel op andere planeten.

Zo leerde ik via Twitter van Leo Blokhuis over zijn geworstel met met Airtunes en Airfoil. En dat maakte mij nieuwsgierig.Want wat is Airtunes en wat is Airfoil. Het blijkt eigenlijk heel simpel, maar wel zodanig dat ik een eureka-gevoel er aan over hield.

Want Airtunes is heel simpel de mogelijkheid om je Airexpress router met een kabeltje aan te sluiten op je hifi installatie. Leuk, want daarmee kun je iTunes en alle muziek die daarin zit gewoon in de huiskamer afspelen. Nog leuker is dat je dan iTunes via een iPhone app, ‘Remote’ geheten, kunt bedienen. Een soort afstandsbediening op je iPhone voor iTunes. Heel cool en chique, kun je je gasten nog eens mee verrassen. “Oh, welke plaat vindt u leuk? Hier heeft u mijn iPhone, kiest u maar wat uit”. Gegarandeerd dat je bij de volgende promotieronde bovenaan staat, met extra bonus vanwege je inventiviteit.

Maar ja, ik speel ook veel af met Spotify en soms via Firefox, zoals vreemde radiostations. En daar is Airfoil nu voor in het leven geroepen. Een heel klein programmaatje, dat programma’s kaapt. Dus ik zeg zoiets als ‘voeg Spotify toe’ et voilĂ , Spotify valt af te spelen via je hifi in de huiskamer.

Gisteren zei HW’s eega dat ze een goede zangeres had gehoord op Radio 6, een zangeres waarvan ze de naam niet meer precies wist en ze wist het programma ook niet goed meer. Lastig zou je denken, maar dan ga je eens zoeken. En voor je het weet heb je het programma gevonden. En dat is nog af te luisteren ook, via de browser (ik gebruik Firefox of Chrome). En kicken, je kunt Firefox toevoegen aan Airfoil, en dat betekent dat ik alle muziek van radiostations via Firefox en Airfoil nu in huiskamer kan luisteren.

En dat is kicken, en steeds meer ‘being connected’. Alles aan elkaar gekoppeld, alles luisterbaar, alles 2.0. I’m totally flabbergasted and happy!!! En je bent er inmiddels wel achter dat ik een Mac fan ben….

6 gedachten over “Airtunes, Airfoil en nog meer ge-air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *