Een weekje Londen (Day One)

Vakantie, een weekje Londen, oftewel drukte, underground, cultuur, gebouwen, mensen, veel mensen uit alle windstreken.
Dag 1
Vertrek vanaf Schiphol om 9:30 uur local time, aankomst op Stansted ook om 9:30 uur local time. Na aankomst eerst maar eens rustig genieten van een kopje koffie. Even om je heenkijken, de Engelse lucht opsnuiven. Daarna de trein opzoeken, op Tottenham Hale overstappen richting Hackney Downs. Daar werden we opgewacht door Jochem en Viola waar we de eerste dagen logeerden.
Na de lunch in de bus naar de City, en ritje van bijna een uur. Uitstappen op Oxford Circus, alwaar een grote menigte ons al opwachtte. Iedereen wilde kennelijk tegelijkertijd inkopen doen. Natuurlijk eerst even naar de Apple Store. Waanzinnig druk, lange rijen, maar de camerakit voor de iPad was ook daar uitverkocht.
Dan maar binnendoor, langs dure panden van diverse hedgefunds, naar Harrods. Veel Arabieren, met en zonder nikab, eerst koffie, darna naar de Food Stores. En die zijn werkelijk adembenemend mooi, prachtige ruimte, schitterende etalages, lekker divers eten.
TIP 1: de Food Stores van Harrods.

Etalage Harvey Nichols
Harvey Nichols etalage, gemaakt van potloden

En als je toch bij Harrods bent, loop dan ook even langs de etalages van Harvey Nichols. De bekende Amsterdamse Bijenkorftrots steekt bleekjes af bij deze juweeltjes. Hier zie je een aantal staaltjes van deze kunst.
TIP 2: de etalages van Harvey Nichols.

En toen was het weer tijd om bus 55 te pakken, op Oxford Street, na eerst nog een plukje Hyde Park te hebben meegepikt.
Day One was voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *