Een weekje Londen (Day Five)

Op de boot richting Kew Gardens

Dag vijf besloten we om een bezoek te brengen aan de Royal Botanic Gardens in Kew. Dat ligt een stukje verder langs de Theems en was daarom een mooie gelegenheid om een boottochtje te maken, richting Kew.

Het zonnetje scheen en vanaf de waterkant ziet Londen er ook weer heel anders uit. Heel fraai, dat dan weer wel, met roeiboothuizen en zo…

Kew Gardens bestaat sinds 1759 en bevat ‘s werelds grootste collectie levende planten.


In de tropische kas

Het herbarium is ook al het grootste ter wereld. Het park is een botanische tuin en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het park was oorspronkelijk niet openbaar, maar werd in 1841 aan het volk geschonken door koningin Victoria. Het totale park is ongeveer 120 ha groot en behoort daarmee tot de grootste botanische tuinen ter wereld.

In het park staan een aantal interessante gebouwen, zoals het Palm House (de palmenkas) uit 1841-1848, het Kew Palace (dat oorspronkelijk ‘Dutch House’ heette) uit 1631, de prachtige oranjerie en de Princess of Wales Conservatory (een grote kas).

Ook staat er een grote pagode in het park, die in 1761 door Sir William Chambers is gebouwd, voor prinses Augusta van Saksen-Gotha, de weduwe van Frederick, prins van Wales.


Een lekker visje

Het park is adembenemend mooi aangelegd, met golvende groene weiden, boomgebieden, struiken, waterpartijen, en doorsneden door brede wandellanen.

Kew Garden dichtbij Heathrow

Je kunt er heerlijk wandelen, maar ook lekker picknicken, ergens op het gras. Of gewoon op een bankje gaan zitten, mensen kijken.

Het eten in de Oranjerie is voortreffelijk en het hele park is een aanrader van jewelste.

Zoals gezegd te bereiken met een boottocht van ruim een uur of anders met de metro naar Kew.

Pleintje in Kew

Kew zelf is een lieflijk Engels plaatsje, heel groen, typical British. Als je het metrostation uitkomt waan je jezelf even in een andere wereld. De wereld van Midsomer Murders.

2 gedachten over “Een weekje Londen (Day Five)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *