Een weekje Londen (Day Four)

Typical British breakfast

Inmiddels loop ik dus al weer flink achter met mijn vakantielogjes. Maar hier volgt dan de vierde dag en de andere dagen komen er snel achter aan. De vierde dag begonnen we in de Hackney City Farm, de lokale kinderboerderij. Want daar kun je heerlijk Brits ontbijten,met sausages, bacon, tomaten, paddestoelen en roerei.

Altijd een uitstekend begin van de dag, waar je zelfs een groot deel van de dag mee door kunt komen.

Bloemenmarkt op Columbia Road

Na het stevige ontbijt liepen we naar de Columbia Road Market, een smal straatje vol met bloemenkraampjes en kleine winkeltjes aan beide kanten van de straat. De meeste winkeltjes zijn alleen op zondag tijdens de markt open. Veel kunstwinkeltjes, waar ik zowaar een keramiek werk van Rob Brandt tegenkwam. Naast de bekende “crushed cups” verkocht men daar ook de “jailhouse cups” waarvan ik er maar vier heb meegenomen. Een apart aandenken aan Londen.

Jailhouse cups van Rob Brandt

De Columbia Road Market is ontzettend druk, zoals je op de foto kunt zien. Je kunt er letterlijk over de koppen van mensen lopen. Marktkooplui met schorre stemmen prijzen hun handel luidkeels aan. En sommige van die marktkooplui zien er uit alsof ze rechtstreeks zijn weggelopen uit ‘Coronation Street’ of ‘Eastenders’.

Bloemenkoopman

Geweldig om even bij stil te staan en te bewonderen, zulke mensen zie je niet elke dag. Ik zal binnenkort eens op de Leidse markt kijken of daar ook zulke kooplui staan.

En als je even doorloopt vanaf Columbia Road, dan loop je zo Brick Lane op richting Spitalfields, een hele populaire bestemming op de zondag. Allemaal winkeltjes, marktjes, grote eetpleinen en overdekte eetmarkten met werkelijk alle smaken uit de hele wereld. De lucht is daar bezwangerd met de meest exotische geuren en je waant je even niet in Londen, maar in verre Oosterse oorden (moet je wel even je ogen en oren sluiten).

Bij de Old Truman Brewery

In Londen is men al druk bezig met het hergebruik van oud industrieel erfgoed, zoals de oude Truman Brewery. In die panden zitten overdekte markten, winkeltjes, eettentjes, terrasjes, enz. Op de foto een buitenterras naast het oude fabriekspand. Ik kan niet wachten op de herinrichting van de oude Meelfabriek in Leiden, dat kan net zo fraai worden.

Mooi is ook dat er ruimte is voor kunst in de openbare ruimte.


Mural art

Gewoon op oude muren kunnen er dingen worden gemaakt, tijdelijk, maar mooi.

Na deze drukte tijd om terug te gaan en onze koffers te pakken, want deze zondag was de transfer gepland naar ons hotel, de Royal National bij Russell Square. En dat vereiste nog enig reiswerk want dat betekende een trein- en metroreis naarKing’s Cross St. Pancras. En nee, de trein reed niet zodat we een fraaie bustocht kregen aangeboden naar Highbury (ook bekend van Arsenal), waar we verder konden reizen.

Vervolgens was het nog even een gesleep met de koffers van King’s Cross naar het hotel, maar rond een uur of zes waren we daar aangekomen. En ter verwelkoming kregen we een dinercheque die we in één van hun restaurants konden gebruiken. Dat werd een Indiaas buffet, lekker kruidig.

En zo kwam er een eind aan de vierde dag in Londen.

3 thoughts on “Een weekje Londen (Day Four)

 1. Sunday breakfast en Full breakfast geeft mij fijne herinneringen!
  Het vleeseten doe ik bijna niet meer.
  De volledig naar vis smakende mooie bacon tijdens mijn laatste Sunday breakfast speelt daar een grote rol bij.
  De verschillende Engelse accenten van mijn collega’s maken mij vrolijk.
  Ook dit mooie blog maakt mij vrolijk.
  Ik ben de tel kwijt van het aantal gevoerde Engelse Oorlogen uit het verleden.
  Maar nu kijk ik met plezier naaar de Engelse cultuur.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 2. Het spijt me Herman…..maar dit is…ontbijt? Ik zeg: IEUW! Voor de rest ben ik dol op Londen….alleen die ontbijtjes van ze….ik heb er eens witte bonen in tomatensaus gegeten voor het ontbijt…..argh…

 3. Als dit een standaard Engels ontbijt is, ben ik toch blij dat ik in Nederland woon. Zou dit echt zo vroeg niet naar binnen kunnen werken en hou het maar op twee sneetjes volkoren met jam… Maar voor de lunch lijkt het me heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: