3 oktober – Leiden’s Ontzet (Dag Twee)

De tamboer-maître van de Rijnmond-band

Dag twee van Leiden’s Ontzet, de dag die eigenlijk niet meer telde (want op een zondag) kende toch veel attracties.

De grootste happening was de 3 Oktober Pleintaptoe op de Garenmarkt, een geweldig muzikaal spektakel met zeven muziekkorpsen. Een enorm spektakel, een veelkleurig muzikale happening, met een enorm publiek, mede dankzij het prachtige weer (dik 20 graden).

De Leidse trots, K & G
Een spetterende show van K & G

Omdat 3 oktober dit jaar op een zondag viel en het echt grote feest nooit op een zondag wordt gevierd, was er ineens ruimte in het programma om de Pleintaptoe dit keer grootser dan anders aan te pakken.

Zeven muziekkorpsen traden dit jaar aan voor het vele publiek, dat rijen dik langs de kant stond. En niet te vergeten de uitpuilende tribunes, allemaal onder en heerlijk schijnend zonnetje. Het kon gewoon niet beter.

De spits werd afgebeten door K&G 3, een harmonie-orkest. Daarna marcheerden de junioren van de Rijnmond-band op, even later gevolgd door de junioren van K&G.

Vervolgens kwam Jeanne d’Arc, een nieuw korps uit Noordwijkerhout, gevolgd door een oude Leidse bekende, de Band of Liberation. Na het vertrek van de oorlogsveteranen met hun oude voertuigen was het tijd voor de ‘grote’ korpsen. Eerst kwam de Rijnmond-band, met een piepjonge vrouwelijke tamboer-maître en toen was het tijd voor het vuurwerk van meervoudig wereldkampioen, Leidens trots Kunst & Genoegen. Met een werkelijk spetterende muzikale show kregen zij het publiek op de banken.

De eindshow met alle korpsen

De taptoe werd uiteindelijk afgesloten met alle korpsen verzameld op de Garenmarkt, die toen helemaal vol stond met muzikanten.  Na uitreiking van de Cornelis Joppensz prijzen kwam een eind aan drie uur muzikaal spektakel, geheel analoog zonder één digitaal spoortje.

Feest bij café De Bonte Koe

En toen was het tijd om ergens een hapje te nemen en feest te gaan vieren. HW en eega schoven aan bij De Bonte Koe, waar een 25-mans Belgische feestband, Yah Tararah, de sterren van de hemel speelde. Feestelijke muziek voor een uitgelaten publiek, en je kon er ook nog heerlijk Indonesisch eten.

One thought on “3 oktober – Leiden’s Ontzet (Dag Twee)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: