Westenschouwen: strand, zon, zee, duinen, bos

Vorig weekend hebben HW en eega een weekendje op Westenschouwen doorgebracht, op uitnodiging van Zasensie en eega.

Zij hebben daar een voortreffelijk stulpje, direct naast bos, duinen, strand en zee. Je rolt bij wijze van spreken zo het bos in, het duin af en over het strand de zee in. Niet dat we dit hebben gedaan, want het water is inmiddels niet meer zo warm.

 

De beroemde strepen van het Zeeuwse strand

 

HW en eega hadden ontzettend veel geluk met het weer, want het was prachtig zonnig, het hele weekeinde. En dat betekende genietend buiten kunnen wandelen in een heerlijk temperatuurtje, waarbij nog heel wat mensen even op het strandzand gingen liggen.

Uiteraard loont de omgeving zich voor het maken van aardige foto’s. Zoals hiernaast en hierboven de bekende beelden van de zeewering op de Zeeuwse eilanden. Die houten palen zijn altijd weer een uitdaging voor alle fotografen die hier langs lopen.

 

Spelen en huilen bij het water

 

Voor mij dus ook (kleine noot: ze zijn onbewerkt).

En zo zie je kinderen die van hun ouders een bootje hebben gekregen en dat vrolijk met de wind mee laten dobberen in een klein binnenmeertje. Een vrolijk dobberend bootje, dat zich door de wind door het water laat voortstuwen.

Tot groot vermaak natuurlijk van de kinderen. En wat wil zo’n kind dan? Achter het bootje aan gaan, lekker het water inlopen en het bootje weer terughalen.

Maar daar hadden de ouders niet op gerekend, want vergeten laarsjes aan te doen. En toen het kindje niets vermoedend het water instapte, gaf dat aanleiding tot grote opwinding bij de ouders. Dit was niet de bedoeling, spelen tot daar aan toe, maar niet met de mooie stappertjes het water in gaan.

Spelen bij de zee, waar altijd water is….. en dan niet het water in mogen. Moderne ouders denken kennelijk niet na over waar ze naar toe gaan.

 

Mysterie?

 

En als je daar dan zo rondloopt, dan zie je dingen die vragen om een antwoord. Zo staat daar ineens een verlaten buggy aan de voet van de duinen.

Waar is het kind? Waar zijn de ouders? Hebben die zich verscholen in het duin, discreet teruggetrokken voor de spiedende ogen van de talrijke wandelaars. Jezelf even één wanen met de oogverblindende natuur.

Of is er een kind ontvoerd, is de eenzame buggy het overblijvende bewijsstuk dat er iets wat wat er nu niet meer is. Of zijn zowel het kind als de ouders opgestraald naar een toevallig passerende UFO, wier bemanning dacht “hé, aardige objecten voor onze studie naar deze eigenaardige planeet”.

Of zwerven de ouders met het kind langs de waterlijn, op zoek naar krabbetjes en garnaaltjes, als aanvullend zeebanket op het avondeten.

Wie het weet mag het zeggen, maar ik weet het niet. Het blijft een mysterie.

 

Dutch Canyons

 

Nog zo’n mysterie zijn de Dutch Canyons, die je ook gewoon in Zeeland kunt vinden. Op het strand is er door water en wind op een aantal plekken een mooie zandsculptuur ontstaan, die doet denken aan de grootse canyons in de Verenigde Staten.

Weliswaar klein, maar toch.

Op Flickr kun je overigens alle foto’s van dit weekend Westenschouwen zien.