Even terugkijken en dan full speed forward

Zo aan het begin van een nieuw jaar is het altijd goed om even terug te kijken op het afgelopen jaar, om vervolgens de steven te wenden en vooruit te kijken.

2010 begon met ‘mixed feelings’. Net een paar dagen verhuisd, in een heel ander huis, weg na 27 jaar uit oud en vertrouwd. Op naar een nieuwe toekomst (hoewel iemand mij vertelde dat een nieuwe toekomst helemaal niet kan, er is nl. geen oude toekomst). Maar dat maakt niet uit, het klinkt lekker. Dus in een nieuw huis, in de sneeuw, in de kou. Een beter begin zou mogelijk zijn geweest ;-). Daar kwam ook nog bij dat in de maand van verhuizing HW’s moeder was overleden. How sad can it be?

Pas na een aantal maanden, toen HW en eega voor het eerst zo maar pardoes vanuit huis de stad konden inlopen, toen kwam het gevoel dat….. En sindsdien genieten we eigenlijk van het stadse leven dat we nu leiden. Misschien zijn we wel ‘urban nomads’ geworden en is het tijdperk aangebroken van ‘love thy city’. Ik noem deze twee dingen omdat dit een soort trends zijn, die wereldwijd spelen. Je houdt weer van je stad waar je woont en we horen weer bij elkaar. Of het echt allemaal zo gaat gebeuren, we’ll see.

Op werk een nieuw intranet ingevoerd, een zgn. ‘social intranet’, met blogs, wiki’s en een soort twittermogelijkheid. Kern van het systeem is echter kennisdeling en kennismanagement. Boeiende materie, die naar de toekomst toe steeds belangrijker wordt (Het Nieuwe Werken en Ambtenaar 2.0). Dat zijn trends waarvan ik denk dat die gaan doorzetten op het werkniveau.

In de zomer lekker een week rondgedold in Londen, een heerlijke stad, bruisend, werelds. En toen te horen gekregen dat onze directeur werd ontslagen en dat de toekomst van mijn organisatie onduidelijk was. Het liefst hadden onze gemeenten ons direct opgeheven, maar dat ging niet en gaandeweg kwamen ze erachter dat het allemaal iets gecompliceerder ligt. Mijn Twittervolgers hebben hierover mee kunnen lezen. Wil je ook mee lezen, mijn Twitteradres is twitter.com/ollieherman. Anyway, ik mag nu het hele veranderingsproces als communicatieadviseur begeleiden, samen met een collega van de gemeente Rijnwoude. Een boeiende klus, die nog het hele jaar door gaat.

Het Leids Film Festival was weer een hoogtepunt in het jaar. Je hebt er hier alles over kunnen lezen. En de afgelopen feestdagen waren weer even een terugblik op de feestdagen van vorig jaar. En tot slot een nieuwe website gelanceerd van mijn werk, isdr.nl. Vertel me wat je er van vindt, ik ben heel benieuwd.

Wend de steven, ahoi, vooruit zo die gaat!

Wat wordt het dit jaar. Voornemens? Een paar, niet veel want meestal kan ik ze toch niet waarmaken. Maar goed, hier komen ze dan:

 1. Elke dag een blog. Maakt niet uit waarover, maar gewoon elke dag iets schrijven over iets leuks, niet leuks, moois, lelijks, whatever. Geïnspireerd door de actie ‘postaday2011’ van WordPress. En dan staan er eind 2011 zo’n pakweg ruim 350 blogs. Hebben jullie als lezer tenminste ook iets te doen, toch?
 2. Iets meer bewegen, niet te veel natuurlijk. Dat is alleen maar ongezond en het moet ook niet te gek worden. Gewoon dus iets meer bewegen, ik weet nog niet hoe, wat of wanneer maar daar kom ik nog wel achter. Eén voorwaarde: niet in een sportschool of ander kunstmatig kader. Gewoon buiten lopen of fietsen of zoiets. Als jullie zinnige tips hebben dan hoor ik dat heel graag.

Meer voornemens heb ik niet. Je moet er ook niet te veel hebben want dan wordt het helemaal niets. Twee ogenschijnlijke eenvoudige voornemens. Help me om mezelf er aan te herinneren (waarvoor al vast diepe dank).

Het wordt een mooi jaar, 2011, dat weet ik nu al. Hopelijk vinden jullie dat ook.

4 gedachten over “Even terugkijken en dan full speed forward

 1. Over dat bewegen gesproken:
  Wat vind je van roeibootje huren en een stukje roeien door je geliefde Leiden (vanaf Galgewater). Camera’tje mee en om de beurt (ik ga dan mee) al dat Leiden’s schoon vastleggen.
  Echter rond/in de weekenden in het lente/zomerseizoen ben ik vaak elders, maar dat is bekend.
  Maar dat bewegen . . moet ik ook een beetje

  Groetjes
  Zachi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *