Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Nu al een dagblog gemist

O, o, o, had ik me een paar dagen geleden voorgenomen om elke dag een blogje te schrijven, maakt niet uit waarover, is dat al na een paar dagen mislukt. Shame on me, you nitwit! Maar ik maak het vandaag goed met twee blogjes. Wat zeg je me daar van? Dat is toch gewoon een unieke aanbieding, twee voor de prijs van één!

Bezig met media

De afgelopen dagen ben ik op mijn werk druk bezig geweest met media, intern en extern. Op ons werk hebben we een sociaal intranet ingevoerd. Dat bestaat uit blogs, wiki’s, dossiers, events, foto’s en buzz. Het is dus eigenlijk een ‘social media’ intranet, gebaseerd op CorporateLives. Vorig jaar hebben we dit binnen de organisatie ingevoerd, iedereen heeft een cursus gedaan. Mensen kunnen ook een eigen community aanmaken, eigenlijk is het dus vooral gericht op ‘samenwerken’. Toch blijkt het concept voor veel mensen nog onvoldoende duidelijk, want weinig mensen zijn er actief bezig.

Kr8bron, ons intranet

Daarom hebben we deze week eens even gebrainstormd hoe we dat kunnen verbeteren. En daar kwamen hele aardige ideeën uit voort, zoals een samenvatting in een automatisch gegenereerde html-nieuwsbrief. En een andere indeling van de startpagina, waarbij de buzz (een soort interne Twitter) niet meer tussen alle andere zaken staat, maar een eigen kolom krijgt. En ook de weergave van de blogs kan beter, die is nu een beetje ondoorzichtig.

En we weten allemaal dat gebruikers (dat zijn u en ik) gemaksdieren zijn en dat we alles heel gemakkelijk moeten kunnen vinden, anders haken we af. Dus geen lange rijen onder elkaar met alle blogberichten, maar de afzonderlijke blogs. En als je dan een blog kiest, dan zie je alle blogberichten die in die blog staan. Dat lijkt overzichtelijker en handiger voor de gebruiker.

Afgelopen maandag hebben we onze nieuwe website gelanceerd. Daar is de afgelopen maanden veel over nagedacht en hard aan gewerkt. De nieuwe site is nog niet helemaal klaar en er zijn natuurlijk ook nog kleine onvolkomenheden. Daar wordt nu hard aan gewerkt en de content wordt ook nog verder aangevuld. Ons uitgangspunt was dat een klant van ons binnen twee klikken antwoord moest hebben op een vraag. Want wij gaan er van uit dat iemand die onze website bezoekt, iets wil weten wat voor hem/haar van belang is. Ik ben overigens heel benieuwd wat jullie van de website vinden. Op- en aanmerkingen zijn van harte welkom!

En de avonden van deze week hebben HW en eega voornamelijk besteed aan het opnieuw bekijken van ‘Millennium’, die spannende films naar de boeken van Stieg Larsson. De films worden nu in uitgebreide vorm als serie uitgezonden op Nederland 3. Zes avonden lang van 22.00 tot 23.30 uur, spanning, intrige en actie.

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten