Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Geheime codes zijn verboden

Waag het niet om een t-shirt in Nederland te dragen met daarop de cijfers “1312”. Want dan krijg je een boete van de politie. We wisten het natuurlijk niet, maar deze cijfers staan voor ACAB. Wisten we natuurlijk ook niet, en we wisten natuurlijk ook niet dat dat “All Cops Are Bastards” betekende.

Eigenlijk wisten we een heleboel niet. Wat we wel wisten was dat we indertijd geen “Johnson moordenaar” mochten roepen. Kreeg je ook een bekeuring voor. En voor je het wist riepen we later “Bush molenaar”. Dat mocht wel, hoewel de heer Bush waarschijnlijk niet eens wist wat een molenaar was.

Maar goed, geheime codes zijn dus taboe in ons ‘vrije’ Nederland. Let dus goed op wat er voortaan op je t-shirt staat of welke nummerplaat er op je auto zit.

Kent u trouwens deze code, 11=4. Elf is vier, wie het weet mag het zeggen. Een plus een is ook geen vier, het kan helemaal niet. Goed, dan gaan we decoderen. AA=D, wat zou dat in ‘s hemelsnaam kunnen zijn. Wat dacht u van “alle ambtenaren = dom”. Niet grappig, OK, de volgende.

140172, dat is een lastige. Enig idee, AD 0 AGB. Wat kan dat nu weer zijn? Helemaal niets, gewoon het nieuwe telefoonnummer van de gemeenten Alphen en Nieuwkoop.

Deze dan, 112. Denkt u aan het noodnummer van politie en brandweer. Tsja, dat zou kunnen, het kan natuurlijk ook AAB betekenen. En wat is dat dan weer? Het zou de afkorting kunnen zijn van de ABN Amro Bank of van de aalborg Boldspilklub (een Deense sportclub).

Maar feitelijk bestaat het voor Afgrijselijk Algemene Betutteling, en dat is natuurlijk weer verboden.

Kent u ook nog van deze mooie verboden combinaties?

 

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten