Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Voornemens – de stand van zaken

Op 3 januari heb ik twee voornemens voor dit nieuwe jaar opgeschreven, u kunt dat nog even teruglezen als u dat wilt. Het eerste voornemen was om elke dag iets te bloggen, mede geïnspireerd door de actie “Postaday2011′ van WordPress.

En ziet, dat is tot op heden goed gelukt. Al zeg ik het zelf. Volgens mij heb ik tot nu toe twee keer verzuimd. Dus dat gaat de goede kant op, “blog away”, zeg ik dan maar.

Aansluitend aan dit eerste voornemen wil ik hier een derde voornemen aan toevoegen. Namelijk door meer blogs van anderen regelmatiger te gaan volgen. En dat betekent dat ik andere dingen dus minder moet gaan doen. Dingen als van alles en nog wat lezen, omwille van het willen weten. Ik kan niet  alles weten, dus vanaf nu ga ik minder weten, hahaha…..

Mijn tweede voornemen was meer bewegen, al wist ik op 3 januari nog niet hoe of wat. Inmiddels is dat wat duidelijker geworden. Tot grote verbazing en verrassing van eega (een echte wandelliefhebster) stelde ik vorige week zondag voor om eens te gaan wandelen. Eega viel zo ongeveer van haar stoel van verbazing. En hop, de wandelschoenen aan (gekocht tijdens het weekend in Keulen vanwege de sneeuw daar) en op pad. Van huis door de Professorenwijk naar Cronesteyn, dat fraaie park aan de oostkant van Leiden. Lunchen bij de bekende brasserie Cronesteyn en weer naar huis. Ruim twee uur bewogen, ‘for a start’. De bovenste foto biedt een blik op de nieuwbouw van het ROC Leiden vanuit het park Cronesteyn. Het is goed te zien dat het enorm gebouw is, maar op de een of andere manier past het ook wel weer met een zekere harmonie in het landschap.

Vandaag was het weer tijd voor een wandeling. En hop, opnieuw de wandelschoenen aan, maar dit keer eerst de auto in om naar Vogelzang te rijden. Daar kun je enorme natuurgebied van de Amsterdamse Duinwaterleiding inlopen, een fenomenaal natuurgebied langs de kust. Duinen, bossen, zandverstuivingen, water, van alles tref je daar aan. En ook pardoes reeën, die op hun gemak de voorbijkomende wandelaars bekijken. Wie bekijkt wie zou je in dit geval kunnen zeggen. Opnieuw zo’n anderhalf uur gelopen en dit keer afgesloten met een lekkere koffie met appeltaart in de oude pannenkoekenboerderij De Oase.

En binnenkort gaan HW en eega wat schuiven met de doordeweekse etenstijd, zodat er ook tijd ontstaat voor een dagelijkse wandeling door Leiden.

Kortom, HW is goed op weg met zijn voornemens en dat stemt tot tevredenheid.

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten