Blue Monday, aaaaahhhrrrrggg

Vandaag is Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Ik was mij daar niet van bewust, ondanks vroege Twitterberichten in de ochtend. Want daar ging het al volop over Blue Monday.

Zoals te doen gebruikelijk had ik geen idee waar men het over had. Blue Monday is ook een liedje van New Order, maar bij mij maakte het meer iets los van ‘Stormy Monday’. En dat kende ik van Manfred Mann (wie kent ze nog) uit 1965 van de LP ‘Mann Made’.

Maar goed, tijdens het kijken naar Eén Vandaag kwam ik erachter wat Blue Monday was. En ja, vandaag was voor mij een sombere dag. Ik was slaperig, ondanks een goede nachtrust. Maar een voorteken had het verkeer vanochtend moeten zijn, want bij Leiderdorp reed ik een flinke file in. Normaal kan ik daar gewoon altijd doorrijden, maar nu ging het voetje schuifelend en tergend langzaam.

Daarna kwam werk. Daar wilde ik het liefst het moede hoofd neder leggen, maar helaas ging dat niet. En zo verstreek de dag langzaam, nog een evaluatie-overlegje in Alphen tussen door. En toen was het tijd om weer richting Leiden te gaan. Het begon al weer te schemeren en  tot overmaat van ramp vergat ik ook nog lampen te kopen ter vervanging van niet werkende exemplaren.

Kortom, het was een suffe dag en of dat nu door Blue Monday kwam of niet, het bleef een suffe dag.

Maar om jullie toch even op te vrolijken nu het muziekje van Manfred Mann, ‘Stormy Monday’. En na dit liedje komt alles weer goed, toch?