Droom, fantasie, Nuit Blanche

Het is een koude avond, de straten glimmen van de regen. Anonieme mensen spoeden zich naar huis, hun tas onder de arm geklemd, het gezicht naar beneden. Je verlangt naar de warmte van je open haard, lekker een glas wijn. Uit je ooghoek zie je het café aan de overkant en ineens sta je als aan de grond genageld.
Daar zit zij, de vrouw van je dromen. Alleen aan een tafeltje met een glas wijn. Haar blik kruist de jouwe en ineens is er magie, de herkenning. Gouden stralen flitsen heen en weer.

Herken je dit, heb je wel eens zoiets meegemaakt? Of zeg je, nee, zo’n romantisch typetje ben ik niet. Kijk in beide gevallen eens naar deze fantastische korte film van Arev Manoukian. En geniet van de ongelooflijke computer animatie. TIP: kijk op groot scherm.

‘Nuit Blanche’ won de Gouden Nica 2010, de hoogste prijs van Prix Ars Electronica voor ‘computer animatie/visuele effecten’.

2 gedachtes over “Droom, fantasie, Nuit Blanche

  1. Oei, alweer een beetje laat geworden, want net klaar met Inglorious Basterds te bekijken – spannend. Dit animatiefilmpje bewaar ik nog maar even tot morgen. Kan ik ‘m in de tv pluggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.