Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Funky afscheid van de Leidse Jazzweek

En altijd komt er ergens een einde. Zo ook aan de Leidse Jazzweek 2011. Een week lang kolkte het van alle jazzsoorten, tijdens de inmiddels fameuze Kroegentocht, in de oude Waag, in de Stadsgehoorzaal, op allerlei plekken in de stad.

En het slot, de afsluiter, vond dit keer plaats in de Q-Bus. Een ideaal podium voor jazz- en aanverwante artiesten. Klein, intiem, gezellig, kroegachtig.

Het Floriaan Wempe Kwartet trapte af. De pas 21-jarige Floriaan had vorig jaar de Leidse Jazz Award 2010 gewonnen en onderdeel van de prijs was een optreden tijdens de afsluitavond van de volgende Jazzweek. Vandaar, dat u het weet. Het kwartet speelt een beetje klassieke jazz, saxofoon, keyboards, bas en drums. Er werd uiterst precies gespeeld, geïmproviseerd, dit alles met een ragfijne klankkleur. Niet helemaal mijn stijl, maar daar kan Floriaan niet aan doen. In ieder geval begon mijn voet ritmisch mee te tikken en dat is meestal wel een goed teken.

Met mijn nieuwe iPhone 4 heb ik een paar filmpjes geschoten, ook van Floriaan, zodat je zelf kunt beoordelen of je het leuk vindt of niet.

Na een uurtje jazz betrad Darius Dante het podium. Zijn orkest, bestaande uit 12 muzikanten, moesten zich op het kleine podium persen, hetgeen de feestvreugde vooral verhoogde. En een feest werd het want Darius funkte met zijn orkest dat de vonken er vanaf vlogen. De zaal kwam in beweging, Darius kwam in de zaal om samen met een dame de ‘booty te shaken’, en zo gebeurde er van alles.

Luister en kijk zelf naar dit filmpje.

Het orkest van Darius, oftewel de band, bestaat uit de backingvocals van Michel MacDonald, Silke Kammer & Loesanne van der Graaf. Funky bassist is Erik Schoonderwoerd. Achter de funky drumkit zit  André Hoekstra. Gitarist is Hans Hendrik. Toetsenist Michiel de Jong. Wheels of steel zijn in handen van Lodi Vernimmen a.k.a DJ Freez. Trompet: Raoul Garcia Vao. Sax: Peter Broekhuizen. Trombone: Evert Josemanders. En helemaal achteraan stond een hele blonde dame de percussie te doen, duidelijk hoorbaar maar haar naam heb ik niet onthouden. Excuus daarvoor, blonde dame!

UPDATE: De vurrukkullukke blonde percussioniste is Femke Krone.

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten