Uniek concert Eric Vloeimans in Leiden

“Horn Please!” is de naam van dit unieke concert, dat werd gegeven in de Leidse Marekerk. Vloeimans treedt op met Xenophonia (met de bekende pianist Bojan Z), Fanfaresque en het Rotterdams Jongenskoor.

De aanleiding van dit concert is de uitreiking van de oeuvre-onderscheiding ‘Gezichtsbepalend 2010’ die Eric Vloeimans van de provincie Zuid-Holland krijgt. Hij kreeg hierbij carte blanche om een project te ontwikkelen waarmee een impuls wordt gegeven aan de culturele ontwikkeling in Zuid-Holland.

Het blijkt een uniek concert, waarbij de vloeiende trompetlijnen van Vloeimans prachtig harmoniëren met de hoge en ijle klanken van het Rotterdams Jongenskoor. Xenophonia is de begeleidingsgroep, bestaande uit drie Balkan muzikanten. Door deze achtergrond en de percussie mengen de Balkanklanken met Afrikaanse ritmes en de jazztrompet en als dan ook nog het oerhollandse fanfaregeluid van Fanfaresque in de strijd wordt gegooid, is de beer los en ontstaat er een subliem klankspel waar alle elementen door elkaar heen lopen, maar tegelijkertijd elkaar ook versterken. Een uniek klankbeeld is het gevolg, dat nu eens fluistert, dan weer door de kerk dendert, maar soms ook heel ontroerend is. De heldere jongensstemmen zweven door de grote kerkruimte, op de voet gevolgd door een zachtjes omfloerste trompet.

Kijk en luister naar een paar filmpjes, die ik maakte. Overigens zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor het concert van vanavond, zaterdag 29 januari. Grijp de kans om dit unieke concert bij te wonen.

3 gedachtes over “Uniek concert Eric Vloeimans in Leiden

  1. Geweldige muziek, rasartiest. Heb inderdaad wat gemist. Hoewel, leuke filmpjes HW en wederom goed geluid. Je hoort de kerkacoustiek goed, ik hou ook wel van een beetje galm als het natuurlijk veroorzaakt wordt door de ruimte waarin gespeeld wordt.
    Die trompet . . . klasse zo in die kerk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.