Eten bij Chin Chin, Asian Brasserie

Een week geleden gingen HW en eega maar eens uit eten in het Haagse. Dat was niet geheel onverwacht, want HW had al maanden geleden via Groupon een voucher gekocht van restaurant Nori op het Buitenhof. Met zo’n voucher kun je half geld lekker gaan eten, maar wat bleek? Restaurant Nori had plaats gemaakt voor Chin Chin, Asian Brasserie.

Maar niet getreurd, want ook Chin Chin accepteerde blijmoedig de vouchter van Nori en zo zaten HW en eega dus ineens in een ‘Asian Brasserie’. Bij binnenkomst kom je in een heel andere wereld dan die van de traditioneel Chinese restaurants.

Chin Chin is modern ingericht, met hele aparte muurpanelen met een soort kersen die door de belichting van onderen voor een speciaal effect zorgen. Volgens hun eigen website is het ‘met de glamour van New York en de mystiek van Azië’. Mooie marketingtaal, maar ook een beetje nietszeggend, want je zit nog steeds gewoon op het Buitenhof in Den Haag.

Welnu, laten we het over het eten hebben. Chin Chin had voor een speciaal Groupon menu gezorgd, met een vleugje NY glamour en misschien ook wel een tikje mysterieus. De opener bestond uit een schaaltje met Chin Chin Sushi Combo. Twee soorten sushi op een glazen schaaltje met een kommetje sojasaus. De ene sushi met tonijn, een beetje gepeperd, en de andere was de Red Dragon Roll. Beiden voortreffelijk van smaak, edoch niet geheel ongewoon. Ik bedoel daarmee dat dit soort sushi in heel veel restaurants wordt opgediend.

Het volgende gerecht was een extra tussengerecht, de King Prawn Wantan Soup. Met als ondertitel ‘Chinese garnalen ravioli met geurige kipbouillon’. Persoonlijk krijg ik bij ravioli heel andere visioenen, maar ik veronderstel dat er een kleurrijk vertaler aan het werk is geweest.

De wantan soep was heerlijk van smaak, zachte kippebouillon en de zakjes, gevuld met garnaal, waren precies goed. Maar ook hier bekroop mij de gedachte dat dit toch niet bijster vernieuwend is. Ach, misschien ben ik wel een oude zeurpiet, die vroeger zo’n twintig jaar een Molukse schoonfamilie heeft gehad en qua keuken dus wel wat gewend is.

Vervolgens kwam het hoofdgerecht op tafel, de Beef Black Pepper, oftewel ‘roergebakken biologische ossenhaas met zwarte peper teriyaki saus’.

Het vlees was van een goddelijke malsheid, heerlijk zacht smeulend op de tong daarbij gestreeld door een fijne saus. Daarbij wat roergebakken groenten, van een knisperige versheid, en een bolletje rijst. Voorwaar een echt HOOFDgerecht.

Tot slot het dessert, de Cinnamon cake. Hiermee werd een huisgemaakte Indonesische spekkoek met vanille roomijs bedoeld. Waarom men dit in godesnaam een ‘cinnamon cake’ noemt is mij een totaal raadsel. Want ‘cinnamon’ is volgens mij kaneel, en een spekkoek is toch echt geen kaneelkoek. Ik denk dat heel wat oude Indo’s zich verontwaardigd in hun graf zouden omdraaien.

Maar goed, de spekkoek was een beetje te droog naar mijn smaak, en het ijs was, ach, gewoon ijs. Een dessert waarvan ik denk dat het binnen de menuprijs moest vallen, anders zou je toch iets anders na het vlees doen. Net geen mooie afsluiter en in mijn ogen dan ook een gemiste kans om Chin Chin luidkeels zingend te verlaten (uiteraard een Chinees deuntje).

Samenvattend kunnen HW en eega zeggen dat Chin Chin veel potentie heeft. De kaart laat ook andere fraaie gerechten en combinaties zien. Het Groupon menu was redelijk traditioneel, een goede kwaliteit/prijs verhouding, kortom een goed avondje uit eten.

Toch raad ik iedereen aan om eens een kijkje te nemen, want het is wel veelbelovend. Chin Chin is aangesloten bij de Fine Eastern Restaurants, een vereniging van de betere Chinees oosterse restaurants in Nederland. Chin Chin vindt je op het Buitenhof 9 in Den Haag, naast het bekende hotel Corona.

2 thoughts on “Eten bij Chin Chin, Asian Brasserie

 1. Ja, de juiste mix van een verfijnde Oosterse smaak en de Hollandse degelijkheid is moeilijk te maken. Sommige restaurants zijn vooral in te schalen naar het aantal bezoekende landgenoten van de kok. Maar de foto en omschrijving van het hoofdgerecht nodigen zeker uit om eens in Den Haag te gaan eten.
  Smakelijke groet

 2. Omdat ik een keertje onnadenkend (niet echt doordenkend) op een linkje had geklikt krijg ik nu ook stapels groupon aanbiedingen.
  Kappers, hete luchtbalonnon tripjes, slipcursussen etc. en ja, ook restaurants.

  Ik vraag echter mij af of ze speciaal voor de groupon klandizie speciale menu’tjes in elkaar zetten.
  Niet verkeerd hoor . . als dit zo is, dat nu weer niet, maar toch . . wat is dan die geweldige korting van 44%, 57% etc.

  Echter . . Hw en ega, jullie hebben lekker gegeten en dat telt.
  Ik moet nog even uitzoeken hoe dit nu werkt met die groupons. Betaal je eerst?
  Of download je een kortingsbon?, so what the hell is groupon anyway.

  Kortom . . werk aan de winkel dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: