Bloemen en chocoladeflikken

Wat hebben bloemen nu met chocoladeflikken te maken. Denkt u ongetwijfeld. Welnu, afgelopen zaterdag bewoog zich een bloemencorso vanuit de Bollenstreek naar Haarlem en diezelfde plaats is ook de plaats van Droste, bekend van de flikken. En om die combinatie helemaal perfect te maken waren HW en eega, tezamen met Artychi en eega, naar Haarlem getogen opdat kennis kon worden genomen van de bloemen en de chocoladeflikken.

Op de zonovergoten Grote Markt en langs het Spaarne stonden de talrijke fraaie praalwagens opgesteld. De hele lucht was bezwangerd van de rijke bloemengeuren. Het thema van het corso had te maken met musicals. Aan een aantal wagens was dat ook af te zien, maar bij sommige wagens moest je echt gokken welke musical er werd uitgebeeld.

Hieronder laat ik je nog een paar van die hele fraaie bloemenwagens zien. Het is een immense klus om al die bloemen te steken. Dat werk wordt door vrijwilligers gedaan, die daar zo’n twee dagen en nachten onafgebroken mee bezig zijn. Want op vrijdagavond moet alles klaar zijn voor het vertrek op de zaterdagochtend.

En dan maar wachten of je een prijs wint! Dat is natuurlijk altijd het spannendste deel van alles, plus uiteraard de trots als je je eigen werk voorbij ziet trekken. Ook HW’s eega heeft haar steentje bijgedragen met steekwerk aan één wagen.

Singin' in the Rain
Zie het steekwerk van HW's eega

Tijdens het kijken naar de mensen en de bloemen bleek er ook nog veel muziek te zijn. Eén van de leukste acts was Funfare, die ‘Ma Baker’ heel aanstekelijk brachten. En ook Oost-Fluor bracht muziek die prima paste op zo’n zomerse middag.

En daarna was het tijd om uitgebreid op een terras plaats te nemen, om daar eens lekker te nippen aan origineel Haarlems stadsbier, de Jopen.

En tot slot heerlijk eten bij ChocOase, in de oude Droste fabriek aan het Spaarne. Een prachtig gelegen restaurant, waarover meer in het volgende blog.

Een gedachte over “Bloemen en chocoladeflikken

  1. Late, te late bloemen en chocoladeflikken voor een vergeten verjaardag. Ja, ik loop achter met reageren bij mijn blogvrienden, maar dat is geen excuus.
    Daarom alsnog mijn felicitaties!
    Proficiat.
    Zonnige groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *