Jarig op Koninginnedag, met Parkkunst

Ik heb het genoegen om jarig te mogen zijn op Koninginnedag. Op mijn geboortedag werd Koninginnedag ingevoerd, dus vanaf mijn babytijd heb ik het meegemaakt. Niet dat ik me daar veel van herinner, maar het moeten ook toen al hele oranje dagen zijn geweest. Dat kan niet anders. Mijn eerste echte herinnering was op de lagere school. Want op MIJN verjaardag moest ik liedjes gaan zingen voor een ander. En dat hoort toch niet, zeg nou zelf! Naast het Wilhelmus zongen we ook uit volle borst het Twents volkslied, Er ligt tussen Dinkel en Regge een land.

Maar goed, op mijn verjaardag wapperen er dus altijd vlaggen, klinkt overal muziek, zijn er oranje tompoucen (ook heel belangrijk) en loopt het grootste deel van de bevolking in een oranje vermomming. En dat is eigenlijk best wel leuk.

Sinds een flink aantal jaren brengen HW en eega de middag door bij Parkkunst in Alphen a/d Rijn. Dat komt mede doordat wij vele jaren in Hazerswoude-Rijndijk woonden en Alphen dan ook lekker dichtbij is. En Parkkunst is een hele leuke manifestatie, met muziek, kraampjes met allerlei soorten kunstenaars, theater, film, demonstraties en noem maar op. Heel gezellig in het mooie park Rijnstroom, dat ook nog eens. En Leiden had een aantal jaren geleden niet zo heel veel echt leuke dingen op Koninginnedag (dat is inmiddels veranderd).

Zo ook dit jaar. Hieronder een paar foto’s van Parkkunst 2011, dit keer overgoten met een hele zonnige oranje saus.

Lekker zwieren in de zweefmolen
Een leger van onbekenden
Alderliefste speelde Franstalige muziek
Het was dorstig weer
Lekker elkaar schminken

Daarna terug naar Leiden, even een beetje bijfrissen en dan tijd voor een lekkere hap bij Fratelli. Maar daarover meer in de volgende blog.

2 gedachten over “Jarig op Koninginnedag, met Parkkunst

  1. jHet doet min oude Alphense hart goed dat je daar bent elk jaar (ja ja, ik kom ervandaan!)

    En met terugwerkende kracht gefeliciteerd met je verjaardag!

  2. Volgens mij had ik je al gefeliciteerd zoniet dan bij deze nogmaals 🙂
    Ziet er gezellig uitin Alphen.
    Alderliefste heeft dus een soort regiotour gedaan eerst vrijdag in leiden en dan zaterdag weer in Alphen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *