Bevrijdingsdag Braderie

Written by:

Als het Bevrijdingsdag is, dan is er in Leiden altijd een braderie. Dit jaar een grote braderie zelfs, die de Doezastraat en bijna de hele Herenstraat besloeg. En dankzij het prachtige zonnige weer waren er heel wat mensen op de braderie afgekomen.

Het was eigenlijk één groot feest, voor groot en klein. Speciaal aan de kleintjes was gedacht met allerlei attracties, maar even zo goed wandelde er een dixieland orkestje rond en speelde een coverband allemaal muziek uit de jaren ’60 en ’70.

En ontdekte ik een nieuwe Italiaan op de Herenstraat, Giuseppe, die heerlijke pizza’s maakt. Binnenkort gauw eens proberen! Hieronder een paar foto’s van de feestvreugde.

Een bungy-jump voor kinderen, groot succes!
Dit joch kon er niet genoeg van krijgen
Ook de autootjes waren erg in trek
En de dixiemannen bleven maar blazen

6 reacties op “Bevrijdingsdag Braderie”

 1. de stripman avatar
  de stripman

  Leuk verslag ! Ziet er feestelijk uit…;o)

 2. Leidse Glibber avatar
  Leidse Glibber

  Echt jammer dat ik geen vrij had, mooi en feestelijk verslag Herman.

 3. Artychi avatar
  Artychi

  Dit heb ik dus gemist (leuke foto’s) en die Italiaan zit dus zeer bij ons in de buurt, heb ik ook al gespot. Echter ieder mogelijk moment om een pizza aldaar af te halen grijp ik zelf weer naar de potten en pannen.
  Ik kan het kennelijk niet laten!

  Het moet er echter toch eens van komen. De Griek er vlakbij haalt mijn dame nog wel eens wat (als ik er niet ben of er ‘bij uitzondering’ wel bij ben). Wel extra patat vragen ipv de toegevoegde rijst, verder prima (ietwat te zout, maar dat zijn alle Grieken die ik ken) gekruid en smakelijk.

  Tja, en wat ik van die jonge punker moet denken? Zou het overkomen dat de punkbeweging feitelijk aanvankelijk een zeer progressieve beweging was?

  Een beetje jaloers ben ik wel op dat ventje, kan hooguit mijn sik en snor wat invetten en omkrullen . .
  Maar of dat progressief overkomt? denk eerder een beetje pathetisch.

  Tja, en toen ik dit woord voor de zekerheid nog even opzocht klonk pathetisch zo naar nog niet . . in het woordenboek althans.

  Enfin was leuke dag voor jullie HW

 4. Rapunzeltje avatar
  Rapunzeltje

  He wat leuk: wij liepen daar ook! Wij zijn gaan eten bij Holle Bolle Gijs, dat is ook een aanrader. Zit op de Oude Singel (if is het Oude Vest? Ik haal ze altijd door elkaar).

  Wat een weertje hadden we he, zalig.

 5. Wondelgijn avatar
  Wondelgijn

  Nostalgie ten top voor mij!! Herenstraat…. Doezastraat… mijn oude winkelstraat!! (staat de C1000 er nog? En is drogisterij Bik er nog?? Ik was fan van Corry Hagoort…. zij heeft mij ooit mijn eerste dagboekje gegeven…. Maar of dát winkeltje nog bestaat???)

  1. Dave avatar
   Dave

   Haar winkeltje is nu een broodjeszaak:; Us Bertus een Friese bakker,groetjes Dave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: