Muziek in de Leidse Hofjes, muziek van hoog kaliber

Ties Mellema

Afgelopen Pinksterdagen vond voor de tweede keer Muziek in de Leidse Hofjes plaats. De ondertitel van dit bijzondere muziekgebeuren luidt Cum Laude concerten, omdat alle deelnemende musici op een conservatorium studeren of cum laude zijn afgestudeerd. En dat betekent muziek van een hoog kaliber.

Dit jaar was bijzonder omdat er maar liefst drie winnaars van de Nederlandse Muziekprijs deelnamen. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding, die door het Ministerie van OCW kan worden uitgereikt aan een klassiek musicus. Deze drie waren Ties Mellema (saxofoon), Izhar Elias (gitaar) en Erik Bosgraaf (blokfluit).

Naast deze drie geweldenaren kon ook worden genoten van verschillende soorten jazz en van klassiek in alle vormen en maten.

Ik heb van verschillende optredens korte filmpjes gemaakt, die ik binnenkort op YouTube zet. Maar hieronder staat een korte compilatie van al die filmpjes, zodat je snel een indruk krijgt van hoe leuk die Muziek in Leidse Hofjes eigenlijk is.

Volgend jaar Pinksteren uiteraard weer in Leiden, stad van ontdekkingen.

3 gedachten over “Muziek in de Leidse Hofjes, muziek van hoog kaliber

  1. Een geweldige happening die ik dankzij jouw filmpjes toch een beetje heb kunnen meemaken. Jammer alleen dat de publieke belangstelling zo te zien erg gering was.
    Prima musici al ben ik ‘allergisch’ voor klezmer.

  2. En bij de Burcht dan toch!! 😉
    Weet je dat ik sommige hofjes nog nooit gezien heb? En dan toch geboren en getogen Leidsche zijn… Hmmmm…. *schaam*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *