23 juli 2011, een terugblik op een vreemde dag vol gevoelens

Wakker worden met het bericht dat er geen tien jongeren zijn omgekomen bij de schietpartij op het eilandje Utøya in Noorwegen, maar tachtig. Daar krijg je onmiddellijk een vreemd suizend gevoel van in je hoofd, al bij het ontbijt. Om 9 uur ‘s ochtends al het eerste speciale NOS Journaal. Waanzin, roept het binnen in mij. Hoe kun je zo in koelen bloede 80 jongeren dood schieten. Wat gebeurt er dan in je hoofd……

Hier kan ik niet bij en ik ga maar boodschappen doen. De AH biedt verstrooiing, ook nog Jokers in de aanbieding. Die Jokers kunnen we vandaag wel gebruiken, blijkt later. Nog maar eens even de stad ingelopen voor een worst van Slager v.d. Zon, de enige slagerij met een gedicht van Nico Dijkshoorn. Begint het bij het verlaten van de winkel spontaan te plenzen.

Dan maar weer naar huis, voor de ontknoping van de Tour. Waar Cadel Evans de broertjes Schleck finaal naar huis fietst. Jammer voor de broertjes, maar ik denk dat Evans terecht de Tour wint. Overigens ben ik er nog niet uit of ik nu een goede Tour heb gezien. Ik heb toch de heroïsche gevechten gemist, die ik me van jaren her nog kan herinneren. Of zijn dat geromantiseerde herinneringen, ik durf het niet meer zeker te zeggen.

Tussendoor dan weer flarden over het drama in Noorwegen. En dan komt het bericht dat Amy Winehouse dood is gevonden. En dat Johnny Hoes is overleden, en Ina van Faassen. Komt er nog wel een eind aan deze dag. Amy Winehouse, veelbelovend, een dijk van een stem, bezweken onder de druk van de roem. Drank, drugs, rock & roll, zeg ik dan maar. Maar wat jammer dat die prachtstem niet meer heeft kunnen laten horen.

Enfin, ik heb de dag maar afgesloten met een aflevering van Wallander. Het was een dag om nooit meer te vergeten, zo vreemd. Daarom toch nog maar even genieten van Amy, dat verdient ze! Samen met Paul Weller zingt ze I Heard it Through the Grapevine.

Een gedachte over “23 juli 2011, een terugblik op een vreemde dag vol gevoelens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *