Gewoon even door Leiden

Een warme benauwde dag. Begin van de middag kijken naar Heracles – Feyenoord. Ja, als Feyenoord aanhanger moet je dat natuurlijk wel zien. Een alleszins aardige wedstrijd met veel inzet van beide kanten. Daarna de plantenbakken voor het huis naar achteren verplaatsen. Want morgen worden de kozijnen vernieuwd en dan moeten de schilders en aanverwante vaklieden er bij kunnen (incl. de steigers).

Dan wordt het tijd om even de stad in te lopen. Door het altijd mooie Plantsoen, waar veel mensen in het gras liggen te genieten, via de Jan van Houtkade en de Boisotkade naar de Vliet. Eén van de mooie grachtjes van Leiden. En dan langs het Rapenburg even koffie drinken bij Pettersson. Waar je een schitterend uitzicht hebt op de drukste waterkruising van Leiden.Vandaar loop je zo over de Apothekersdijk het centrum in. Daar was het gezellig druk, en bij Dende speelde een jazzkwartet bekende deuntjes (o.a. van Stan Getz).

De terrassen waren vol en veel bootjes lagen langs de kade aangemeerd.

Bij de Korenbeurs hangt nog steeds het beeld van een duikende figuur, een mooi beeld, sierlijk. Het doet denken aan een duikende vrouw, maar of het dat ook is, geen idee. Maar het komt op die plek verrassend sterk tot zijn recht.

De geur van de buitenboord- en de dieselmotoren strijkt af en toe als een vleug over het vredig kabbelende water. De talloze terraszitters laven hun dorstige kelen met allerlei lekkere drankjes, van de simpele biertjes tot lekkere cocktails.

En hier en daar stapelen de bitterballen zich op, vergezeld van brokjes kaas. Hmmmm, ziet en ruikt lekker. Maar niet voor mij, afvaller die ik ben. En zo lopen we weer verder, over de Botermarkt richting Gangetje.

Vanaf daar volgen we de Nieuwe Rijn tot we weer het bruggetje over kunnen richting Rijnstraat. En zijn we weer thuis, met het zweet op onze ruggen.

Leiden is mooi, druk en toch lekker rustig. I love Leiden!

 

2 gedachten over “Gewoon even door Leiden

  1. Valt inderdaad op dat het heel rustig is in de stad. Half lege terrassen zo te zien op je foto’s. Maar zomaar door deze stad slenteren is toch altijd een klein feestje.

  2. Ja, Leiden heeft onmiskenbaar mooie plekjes. Nu nog een langdurig hoge drukgebied graag want voor je het goed en wel beseft is die enkele fraaie dag alweer voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *