Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Update: Mag het ietsje meer zijn & efficiënte onderhoudsbranche

Een kleine anderhalve week geleden schreef ik over mijn introspectieve gevecht met de weegschaal. Dat extraverte apparaat weigerde zich neer te leggen bij mijn gelukzalige levenstoestand en meldde dag in, dag uit dat de schaal naar boven bijgesteld diende te worden.

Dit heeft geleid tot een grote stap, namelijk het besluit om de cijfers van het apparaat voor waar aan te nemen en dus wat te gaan doen aan dat wat dagelijks onder dat kleine glazen oogje verschijnt.

Welnu, we zijn inmiddels twee weken verder en ik moet zeggen dat de weegschaal inmiddels blinkt van trots. Want in plaats van steeds hogere getallen te moeten weergeven, zijn het nu steeds lagere getallen. Twee weken geleden zijn we samen gestart met de vermelding van 82.1 en vanochtend gloeide het apparaat van blijdschap, toen het 78.8 vermeldde. Kortom, een vermindering van 3.3 oftewel vier procent in twee weken. Nou nou, zult u zeggen, big deal dat moet toch gewoon kunnen.

Jawel, dat is ook zo maar zoals de foto al laat zien, gebeurt een en ander met volle etensschalen met de meest lekkere dingen er op. Dus ondanks heerlijk eten, een voldaan buikgevoel, geen slap gevoel, toch zo maar 3.3 minder. Als dit de komende twee weken zo doorzet, dan zit ik op mijn ideale verhouding met mijn weegschaal.

Vorige week schreef ik ook een bericht over de onderhoudsbranche. Welnu, het uur der waarheid is aangebroken. Gisteren verscheen er een steiger voor ons huis en vanochtend waren de mannen druk bezig om kozijnen en glas in onze gang te plaatsen.

Dat betekent dat er vandaag dus begonnen gaat worden met de vervanging van de ouderwetse en uiterst gebruiksonvriendelijke aluminium schuifkozijnen. Dus ook dubbel glas, daar waar het nog ontbrak.

Weer een stap verder in de ontwikkeling van de mensheid!

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten