Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Update: Efficiënte onderhoudsbranche

Twee weken geleden schreef ik over de laatste ervaringen met de efficiënte onderhoudsbranche. Toen stonden er steigers voor ons huis en begonnen mannen met allerlei gereedschap onze ramen te vervangen. Wij, HW en eega, dachten toen dat alles daarmee gedaan was.

Maar dat bleek even niet zo te zijn. Want de mannen hadden de verkeerde bovenramen meegenomen. Kennelijk een gevalletje van verkeerd meten, zoals één der mannen opmerkte. Zelf vond ik dat een nogal onzinnige opmerking, want waarom zou je de ramen bij ons opmeten en op een andere maat uitkomen, als zo ongeveer elf andere woningen wel de goede ramen hadden gekregen, met de goede afmetingen.

Wat wil het geval. Men had bovenramen meegenomen zonder ventilatieroosters en die hadden er toch heus in moeten zitten. Maar, niet getreurd, met gezwinde spoed werden de verkeerde ramen geplaatst, eerst aan de voorzijde en vervolgens aan de achterzijde.

Dat laatste nu veroorzaakte tamelijk wat overlast. Want de mannen, vaklieden ten top, hadden een ietwat krappe steiger meegenomen. Met als gevolg dat wij de achterdeur niet meer konden gebruiken. Voor een paar dagen niet zo’n punt, hoewel de poes er diverse klachten over heeft ingediend. Maar toen de mannen aan de achterzijde klaar waren, op een vrijdag, zeiden ze goedgemutst “we laten de steiger maar even staan, want maandag komt de schilder met de goede ramen”.

Daardoor werd het in de tuin zitten in een heerlijk weekend een lastige opgave, want met alles moesten we om het huizenblok heen lopen. Want de deur kon maar op een kiertje open.

Uiteraard was er op genoemde maandag in de verste verte geen schilder te bekennen, ik had ook niet anders verwacht. Dus fluks de telefoonhoorn ter hand genomen en het expertbedrijf in totaalonderhoud maar eens gebeld. Daar wist men niets af van dat er nog een steiger stond en ja, zoals die was geplaatst was inderdaad wel heel lastig. Geen probleem, men zou nog diezelfde dag of anders een dag later de steiger ophalen. Dan konden HW en eega in ieder geval weer gewoon door de achterdeur.

Maar, zoals viel te verwachten, kwam er diezelfde dag niemand opdagen en ook een dag later bleef het oorverdovend stil achter het huis. Daarom op woensdag nog maar eens vrijmoedig gebeld, waarna absoluut zeker dezelfde dag nog de steiger zou worden gehaald. En dat is inderdaad gebeurd.

Nu nog zien wanneer de goede ramen geplaatst gaan worden. Uiteraard zijn die inmiddels met de grootste spoed nabesteld en als ze binnen zijn, dan wordt er onmiddellijk een afspraak gemaakt. De verwachting was dat de goede ramen binnen een week zouden worden geleverd.

Tot nu toe nog niets gehoord. Ben benieuwd wanneer we weer wat horen. Ik gok dat ik in ieder geval zelf moet gaan bellen en dat het wel oktober of later zal worden. Tot zover de laatste ontwikkelingen over die efficiënte onderhoudsbranche.

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten