Statuswijziging: Opa

Sinds een week is mijn status veranderd van een gewoon normaal mens naar die van Opa. Dat is een belangrijke wijziging in de menselijke status, heb ik gemerkt. Ineens reageren heel veel mensen anders, alsof je ineens volwassen bent geworden, een “echt mensch”.

Dus ben ik de trotse opa van Ellyezer, de jongste loot aan de Scholten tak.

En nu zit ik met de grote vraag “wat moet een opa eigenlijk allemaal doen?” Weliswaar woont de jonge Ellyezer aan de andere kant van de aardbol, maar de vraag blijft. Betekent bijvoorbeeld, dat ik mijn licht nodig eens op moet steken bij reeds gevorderde opa’s.

Maar zelf denk ik dan aan mooie dingen laten zien, voorlezen van hele mooie verhalen (moet ik eerst Indonesisch leren :)), rondfietsen met een bakje voorop, heel veel zaken uitleggen (zo van “wat is dat”, “dat is nou een koe”, “wat doet een koe”, “een koe doet boeee en geeft melk”, “wat is melk”, “melk kun je drinken, is wit en goed voor je lichaam” en nog veeeeeeel meeeer).

Best wel moeilijk eigenlijk om opa te zijn. Ik denk dat ik op internet maar eens een opacursus ga opsporen. Zoiets als deze bijvoorbeeld…..

Maar ik ben dus wel een echte Opa, dus. Dat u dit in ieder geval goed weet en een en ander in uw statusboekje aanpast.

6 gedachten over “Statuswijziging: Opa

 1. Ja HW en eega, van harte gefeliciteerd, en feliciteer Yorma ook! van ons (ik weet niet hoe hem te bereiken momenteel) een lief leuk knap kindje overigens, zal ook jullie veel geluk scheken.

  Het is- en blijft bijzonder om deel uit te maken van de kosmische dans waar we allemaal deel van uitmaken.

  ps
  gaan we dit heuglijke feit nog vieren zaterdagmiddag (met zo’n lekkere trappist erbij) dan maar even een dagje niet afvallen toch?

  Artychi

 2. Goh Herman wat geweldig! Van harte gfeliciteerd. Misschien behoef je niet zoveel te leren, maar moet je gewoon jezelf blijven. Volgens mij ben je dan een geweldige opa. Alle geluk voor je nageslacht en heel veel plezier bij het Opa zijn.
  Hartelijke groet, Renée van Aken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *