Update 3: efficiënte onderhoudsbranche

Even een korte melding tussen door. Vorige week viel er een brief op de mat van het onvolprezen onderhoudsbedrijf, dat zich tooit met de geuzennaam “Toonaangevend in Totaal Onderhoud”. In die brief stond vermeld dat het bedrijf op maandag 26 september zou komen voor de installatie van de juiste ramen, met aansluitend schilderwerk.

Dus optimistisch als ik ben zat ik vanochtend klaar om de werklieden hartelijk te ontvangen. Edoch, het zal u niet meer verbazen, was er in de verste verte niemand van het bedrijf te bekennen. En wat doe je dan, dan ga je maar weer eens de telefoon ter hand nemen om vriendelijk te informeren of de heren wellicht de middag in de planning hadden staan. Daarbij dan vriendelijk in het midden latend dat ik dan wederom een halve dag voor niets zou zitten wachten.

Maar nee, dat was niet het geval. Want wat wil datzelfde geval. De betrokken medewerker had in het weekend gemeend hout te moeten hakken en daarbij had hij achteloos de bijl ook in zijn eigen voet gezet. Heel vervelend voor de betreffende medewerker natuurlijk, maar duizend excuses voor het ongemak.

Het bedrijf was natuurlijk niet zelf op de gedachte gekomen om de klant even te bellen, zodat die niet voor niets zat te wachten. Nee, op dergelijke originele gedachten komt zo’n bedrijf natuurlijk niet.

Uiteraard zou ik later op de dag gebeld worden voor een nieuwe afspraak. Niet dus, hetgeen ook te verwachten was. Klantvriendelijkheid, je afspraken nakomen, dat zijn allemaal fenomenen uit voorbije tijden. In deze eeuw van het Ruttiaanse ondernemerskabinet doet een klant er eigenlijk niet toe.

Ik had al gegokt dat het waarschijnlijk wel oktober of nog later zou worden. Ik vrees dat ik nog gelijk ga krijgen ook!

Lang leve het onderhoudsgilde!

4 gedachtes over “Update 3: efficiënte onderhoudsbranche

 1. Zo’n voetje kan wel een maandje duren en dan wordt het te koud voor onderhoud.
  Ach dan zit je er in het voorjaar misschien weer netjes bij. 🙂

  Like

 2. Het is echt een heel slechte B-film aan het worden, zeg… ongelooflijk!!

  Like

 3. Tja . . . hier helpt alleen berusting en het fijne gevoel dat het in ieder geval je dak niet lekt.

  Like

 4. Het weer is natter en kouder aan het worden, voor buitenwerk minder plezierig.
  Het is te wensen dat alle onderhoudswerkzaamheden nu toch zijn afgerond.
  Nieuwsgierige groet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.