De Vooruitblik

Na een terugblik op het voorbije jaar moet er logischerwijs een vooruitblik komen op dit nieuwe jaar 2012. Een jaar waarin meer duidelijk wordt over de euro, de eurozone, Griekenland, de extra bezuinigingen en de vraag of Rutte die overleeft.

Maar daar gaat het hier niet over, hoewel deze vraagstukken op zich en stuk voor stuk interessante onderwerpen zijn voor een mooie verhandeling. Nee, het gaat hier om mijn geheel en totaal eigenste vooruitblik op mijn 2012.

Allereerst en het meest van belang is de vraag waar ik op 1 april 2012 werk. Want dan zit na ruim 11 jaar mijn werk bij de ISDR (Intergemeentelijke sociale dienst De Rijnstreek) er op. De stekker is er uit getrokken. Niemand snapt precies de redenen, maar het is wel een feit. Een prima, flexibele, weinig ambtelijke organisatie de nek omgedraaid. Omdat politieke bestuurders dat beter uitkomt. Voordeel nul komma nul, waarschijnlijk gaat het ze zelfs meer kosten.

Maar goed, het is een feit en daar moet je mee leren leven. Dus fiets of rijdt ik op 1 april 2012 ergens anders naar toe. Waarschijnlijk weet ik rond 1 februari wel zo’n beetje waar ik terecht kom. Leuk, nee, leuk is anders. Uitdaging? Ach, na 36 jaar werken bij diverse sociale diensten ligt dat toch weer wat anders. Is het niet echt een uitdaging meer. U hoort hier te zijner tijd meer over.

Tweede vooruitzicht voor 2012 is dat kleinzoon Eli zijn eerste verjaardag gaat vieren. Ook heel bijzonder natuurlijk, hoewel de kleine man zich er zelf waarschijnlijk niet van bewust is. Maar zo’n eerste verjaardag blijft natuurlijk speciaal.

Derde vooruitzicht, eh… was er ook een derde vooruitzicht. Eh, geen Elfstedentocht in 2012 en Nederland wordt geen Europees kampioen voetbal. En op de Olympische Spelen in Londen halen we maar een minimaal aantal medailles. Maar het wordt weer een prachtige zomer, met heerlijke Lakenfeesten in Leiden. En verder gebeuren er nog heel veel leuke andere dingen in Leiden.

Nog meer vooruitzichten. Vast wel, maar zijn ze interessant en belangrijk. Neu, laat maar even zitten. Nog wel een paar voornemens. Vorig jaar 89 blogs, dit jaar worden dat er meer dan 100. En ik ga andere bloggers wat beter terug volgen. Minstens twee keer per maand naar de bioscoop voor een mooie film. En iets meer bewegen (was al een oud voornemen, niet gelukt), misschien kan ik vanaf 1 april wel fietsend naar mijn werk (zou mooi zijn). En achteloos nog een paar kilootjes kwijt raken (afgelopen jaar van 83 naar 78), richting 75.

Dan ben ik weer helemaal tevreden. En is 2012 geslaagd! PROOST!

2 thoughts on “De Vooruitblik

  1. Zal echt wennen worden, wie weet krijg je iets heel leuks en anders heb je gelukkig de meeste jaren er al op zitten.
    Maar inderdaad genoeg leuke dingen in Leiden te doen het komende jaar , te beginnen met komende week de Leidse Jazzweek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: