Ode aan een buurman uit vervlogen tijden

Jaren geleden, in de eerste helft van de roemruchte jaren 70, verkeerde ik een beetje in de toenmalige Leidse scene (zoals dat toen heette). Veel muziek, jointjes en ander gerief, maar vooral een tijd met vreselijk veel muziek. In die jaren was ik ook nog eens een soort manager van For M, een roemrucht rock en blues-bandje (waar de nog steeds bekende Leidse gitarist Chris Koenen ook in speelde). In die band speelde, als het uitkwam ook Frits Wanrooij, die naast mij op kamers woonde op het Noordeinde.

In 1975 ben ik Frits uit het oog verloren, maar onlangs werd ik op een filmpje gewezen op Vimeo. En dat was een filmpje over Frits, een buitengewoon muzikaal en aimabel mens.

Als een ode aan Frits hierbij het filmpje.

4 thoughts on “Ode aan een buurman uit vervlogen tijden

  1. Ik dacht soms weleens: misschien zijn we elkaar ooit wel eens tegen gekomen met het stappen vroeger. Maar volgens mij was ik iets later in de ‘scene’ van Leiden te vinden! Meer jaren 80… Het lijkt me onwaarschijnlijk dus. 😉

  2. Herman, Ik kan me Frits goed herinneren uit de tijd dat hij in Leiden woonde en met For M meespeelde.
    Was in die tijd bezig met lichtshows en ging zo wel eens met For M op stap. Met Frits was het altijd een feest. Later ben ik Frits weer tegengekomen in De Graal waar hij een fantastisch concert gaf . Een groot talent.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: