BiL Point en Cees Kortlang

Vandaag was het weer tijd om plaats te nemen in het BiL Point, het zenuwcentrum van de beeldententoonstelling Beelden in Leiden. Dit BiL Point ligt vlakbij de tentoonstelling, aan de Nieuwstraat 13. Je kunt daar folders van de tentoonstelling meenemen. Of een hele mooie catalogus voor maar € 5 kopen (ook te bestellen via dit blog).

Het BiL Point zit in het pand van de Kortlangstichting. Dat is de beheersstichting van de overleden kunstenaar Cees Kortlang (1926-2008). In dat pandje bevindt zich feitelijk het depot met alle werken van Kortlang. In die zin is het geen galerie voor tentoonstellingen.

Maar gedurende de openingsuren van BiL Point (doordeweeks van 12-14 uur en weekends van 12-15 uur) lopen er regelmatig mensen binnen, die nieuwsgierig zijn naar de werken van Kortlang. Zelfs buurtbewoners kwamen langs omdat de Kortlang werken normaliter alleen op afspraak te bekijken zijn. En nu kondenze zo maar ineens naar binnen wandelen.

De meeste bezoekers zijn aangenaam verrast door datgene, wat van Kortlang te zien is. Er kwamen zelfs potentiële kopers voorbij. Kortlang schildert krachtige beelden, met sterke kleuren. Van die schilderijen, die redelijk abstract, mag eenieder zelf bedenken wat hij/zij er in ziet of wil zien. Dat maakt het kijken tot een avontuur omdat je eigen gedachtenkader bepalend is voor die interpretatie. En dat biedt dus weer ruimte voor discussie.

Benieuwd naar de werken van Kortlang? Kom dan gerust eens langs tijdens de openingsuren van het BiL Point. Kun je ook even de beelden op de Hooglandse Kerkgracht bewonderen en ons steunen door een catalogus te kopen. En als je toch geld te veel hebt, er zijn nog steeds een paar van die beelden te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *