Vakantiedag 2: Zon, bos en rabarbertaart

De tweede vakantiedag begonnen HW en eega met het maken van een vakantielijstje. Daarop kwamen de dingen die we graag deze vakantie wilden doen. In willekeurige volgorde:

  • klusjes doen in en rondom het huis
  • lekker relaxen in en rondom het huis
  • een bezoek aan Manifesta 9, de Europese Biënnale voor Hedendaagse Kunst in Genk, met verblijf in Hasselt
  • een bezoek aan de beeldentuin bij Kasteel Nijenhuis in Heino
  • een bezoek aan het Hof van Appel en Cobra Buiten bij Kasteel Keukenhof
  • een dagje Amsterdam met shopping, drinking, dining en musea
  • een dagje Rotterdam met bezoek aan o.a. de Onderzeebootloods
  • een bezoek aan de Zwoele Zomeravond in het Kröller Müller in Otterloo

Na de planning scheen de zon lekker en werd het tijd om eens even de spieren op het stalen ros in beweging te krijgen. Voor een combinatie met wandelen kozen we voor het Koninklijke landgoed De Horsten in Wassenaar. Het is een prachtig landgoed dat vooral door toedoen van prins Frederik der Nederlanden, de tweede zoon van koning Willem I, zijn vorm heeft gekregen. Helaas is niet alles bewaard gebleven van de oude kastelen en landhuizen, maar er valt nog genoeg te genieten. Wil je meer weten over de geschiedenis, lees dan hier verder.

Na de fietstocht vanuit huis, bijna tien kilometer, dus alleszins goed te doen is het belangrijk om eerst de innerlijke mens te strelen. Dat kan in het prachtige Theepaviljoen de Horsten, het oude schiethuis van prins Frederik, gebouwd in 1861 naar een ontwerp van H.H.A. Wentzel, de Duitse huisarchitect van de prins. Gebouwd in de Engelse Tudor-gotiek stijl ziet het er zowel van binnen als van buiten prachtig uit.

Een waar genot om daar eens even te genieten van de zelf gemaakte rabarbertaart met een kopje koffie. Maar je kunt er ook heerlijk lunchen of van salades genieten, alles in eigen keuken bereid.

Om vervolgens met een goed gevulde maag flink over het landgoed te struinen. Er zijn verschillende wandelroutes, de langste is ruim 7 kilometer. Geniet van de bossen, weilanden, de uitkijktoren bovenop de vermaarde seringenberg. Na de lange wandelroute weer op de fiets terug en uiteindelijke een beetje vermoeid, maar voldaan weer terug in huis.

Daarna begon de voorbereiding op “Zomergasten”, ruim drie uur praattelevisie met fragmenten, met dit keer als gast Hennie Vrienten (bekend van Doe Maar). De uitzending zelf bleek Vrienten een tikkeltje saai mens, zonder een spoortje van emotie, heel gelijkmatig allemaal. Maar de door hem gekozen fragmenten waren wel weer heel bijzonder en boeiend. Dus uiteindelijk een beetje een halfslachtig gevoel. Hopelijk brengt Micha Wertheim volgende week meer emotie mee, zodat de gesprekken ook interessant worden.

Tot zover Vakantiedag 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.