Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Vakantiedag 3: Afval, zon en lezen

Maandag de 23e was al weer vakantiedag 3. Wat gaat zo’n vakantie toch snel voorbij (hahaha). Deze dag was ingepland als een “klusdag”. Wat men daar ook precies onder moge verstaan.
In ieder geval diende vanuit ons huis een oude grote tweepersoons matras te worden afgevoerd, richting milieustraat van Leiden. De trap af bleek overigens verrassend makkelijk door de matras te worden afgelegd. Hup, achterin de auto en naar de milieustraat. Waar een identiteitsbewijs nodig bleek om de matras te lozen en juist dat aspect was HW dus vergeten. Geen probleem, een smekende blik deed wonderen en daar ging de matras.
Vervolgens naar het BiL Point om daar wat kartonnen dozen van de Kortlangstichting af te voeren. Deze stichting beheert postuum het werk van Cees Kortlang en om dat beter te gaan doen zijn tafels en stoelen vernieuwd. Want als je belangstellende klanten wilt ontvangen moet je dat wel een beetje in stijl doen. En omdat deze stichting eigenlijk ook maar op een of twee personen draait is een helpend handje welkom.
Achteloos kwam ook nog bijna het hele bestuur van de stichting Beelden in Leiden, waarvan ik secretaris ben, voorbij en werd het warempel nog gezellig ook.
Na het lozen van alle kartonnen verpakkingsdozen scheen de zon helemaal volop, zodat de temperatuur naar een echte vakantiehoogte was gestegen. Dit gaf mij de mogelijkheid om de week achterstand in krant lezen iets in te lopen, onder het genot van een lekkere Canti Brachetto uit Piemonte.
Later op de avond was het weer tijd voor één van mijn huidige favoriete tv-series The Newsroom. Een ijzersterke HBO-serie over een nieuwsprogramma dat probeert zo integer mogelijk nieuws te brengen zonder al te veel inmenging van de kijkcijfers. Uiteraard naar Amerikaanse maatstaven, maar de situaties zijn soms zo door te vertalen naar Nederlandse situaties.
Kortom, vakantiedag 3 kon buisgenietend worden afgesloten.

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten