Vakantiedag 4: Midi, zon en Singelpark

Vakantiedag 4 was dinsdag. Opnieuw een, zoals de weerman het zo treffend zegt, “zomerse dag”. Met andere woorden, het was warmer dan 25ºC en in de zon is dat behoorlijk warm, dat kan ik u verzekeren.
Op het programma stond een fietstocht naar Kasteel Keukenhof in Lisse vanwege de beeldententoonstelling Hof van Appel en Cobra Buiten. Maar na een ontbijt in de tuin besloten HW en eega toch maar om af te zien van die 20 km op de fiets. Te warm, komt wel een andere dag.
Vanwege de warmte was het alternatief lekker rustig niets doen, of zo goed als niets. Rond het middaguur liepen we door het Plantsoen en over het Rapenburg naar Café Midi, naast het Museum voor Volkenkunde, voor een lekkere lunch. Dit zaakje, klein maar fijn, behoort tot de top van de Leidse lunchgelegenheden. Uitstekende broodjes, mediterraan van aard, en heerlijke koffie voor een normale prijs. Een aanrader, mocht u nog eens op zoek zijn naar lekkere lunchbroodjes. En passant even in de kasjes gekeken achter het museum, waar de zes uitverkoren ontwerpbureaus een presentatie gaven van hun ideeën over hoe het toekomstige Singelpark er uit zou moeten zien. Spannende ontwerpen met wilde plannen naast nuchtere ontwerpen.
Jammer dat het zo warm was in de kasjes, want daardoor viel er niet echt te genieten. Nog maar eens terug komen als het minder warm is. Overigens viel mij wel op dat de bureaus in sommige gevallen wel heel veel tekst nodig hadden, daar waar beelden het beste werken.
Daarna via de stad, die een heel rustige indruk maakte, terug gewandeld naar huis.

En ‘s avonds uitgesteld gekeken naar een aflevering van de tv-serie The Borgias, over een adellijke Italiaanse familie (van Spaanse afkomst), die streefde naar macht via het pausschap en waarvan wordt gezegd dat het de vroegste voorloper is van de maffia. Moord, overspel, intrige, religie, geschiedenis, kortom een lekkere serie. Hoewel geen grootse meeslepende serie.
Daarna nog het eerste deel gezien van Europa Blues, een aflevering van de Zweedse politieserie Arne Dahl. Weer zo’n sterke Scandinavische misdaadserie met een heerlijk politieteam. Allemaal karakters met een rafelig randje en dat maakt het juist zo leuk. Goede serie, niet zo sterk als The Killing, maar zeker het kijken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *