Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Vakantiedag 5: Geiten, zon en fietsen

Vakantiedag 5 was de woensdag. Uiteraard weer met als uitgangspunt om naar Kasteel Keukenhof te fietsen voor de Hof van Appel en Cobra Buiten. Vroeg ontbeten in de tuin en toen op de fiets geklommen. Maar ergens in Leiden dachten HW en eega “het is toch wel erg warm om helemaal naar Lisse te fietsen” en dus werden de sturen bijgedraaid en werd Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude het te bereiken doel.

Boerderij ‘t Geertje ligt achter Zoeterwoude-Dorp, dicht tegen Zoetermeer aan. Het is ooit begonnen als een dierenboerderij, maar langzamerhand is er een boerenwinkel bijgekomen en uiteraard een horecafunctie. Je kunt er ook kano’s en roeiboten huren, waarmee je de Noord-Aa op kunt. Een mooie omgeving en tot onze verbazing was het ook best wel druk. Na de geitjes, biggetjes en andere diersoorten te hebben bekeken, even in de schaduw uitgepuft en vervolgens weer op de fiets terug. Dit keer via Stompwijk en Vlietland weer terug naar huis, 24 km op de teller. Wat is dat toch lekker, ontspannen rondfietsen door het mooie Hollandse landschap.

Thuis aangekomen bleek er al weer geboekt te kunnen worden voor de Restaurantweek. Dat heb ik dus maar onmiddellijk gedaan. Restaurant Floris V mag zich 31 augustus opmaken voor de komst van HW en eega. Wij zijn erg benieuwd naar de prestaties van de Voorschotense keukenbrigade, in het prachtige Ambachts-Baljuwhuis hartje dorp.

Daarna was het weer tijd voor een bestuursvergadering, ‘boardmeeting’ voor de goede verstaander, van Beelden in Leiden. Hoewel de tentoonstelling bijna is afgelopen, moet er nog veel werk verzet worden in verband met de afsluiting. Uiteraard nog de slotbijeenkomst met de uitreiking van de Publieksprijs, maar ook het verwijderen van alle beelden is een hele klus. Zondag 29 juli is de laatste dag van de tentoonstelling, dus als u die nog niet heeft gezien, het kan nog!

De dag afgesloten met een paar bestuursleden op het gezellige terras van De Twee Spieghels, het befaamde Leidse jazzcafé vlakbij de beeldententoonstelling. Kortom, een mooie dag in de eerste vakantieweek.

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten