Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Vakantiedag 9: Beelden, prijs en zon

Vakantiedag 9, zondag 29 juli, valt samen met de slotbijeenkomst van de beeldententoonstelling Beelden in Leiden. Twee maanden lang stonden elf beelden op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden en vandaag was de laatste dag.
Ook de dag van de uitreiking van de Leidsch Dagblad Publieksprijs. Mensen konden via de website van de krant een stem uitbrengen op één van de beelden.

Maar voor de slotbijeenkomst ging ik eerst even, laatste kans, foto’s maken van alle beelden. Als aandenken, maar ook om te laten zien (nu en later). De foto’s van alle beelden kun je hier bekijken.

De slotbijeenkomst begon om 14 uur, onder een vriendelijk zonnetje maar met een waaiend windje. Het was niet zo vreselijk druk want veel mensen waren met vakantie en ook veel kunstenaars waren er niet. Zij moesten immers de volgende dag al weer opdraven voor het afbreken van de kunstwerken.

Marianne Lammersen, winnaar van de LD Publieksprijs

Winnaar van de LD Publieksprijs werd Marianne Lammersen met Parasiet. Zij had eerder ook al de Frans de Wit-prijs gewonnen, een juryprijs. Parasiet bestaat uit een aantal satellietschotels, spiegels, antenne’s en draden en hangt in een boom. Je mag zelf invullen wat je hiervan vindt. Marianne was heel verguld met haar prijs, zeker omdat dit een erkenning van het publiek was. We zien haar nog terug in Leiden, want met de Frans de Wit-prijs heeft ze een expositie gewonnen in ofwel de LUMC-galerie ofwel de Achmea-galerie. Maar eerst gaat ze op uitnodiging vier maanden naar China om meer te leren over keramiek (dat is feitelijk haar basis).

Na een aantal leuke gesprekken met aanwezige gasten, waaronder een paar mensen van Galerie Zône, belandde ik met een paar andere bestuursleden van onze Stichting Beelden in Leiden op het aangename terras van De Uyl van Hoogland. Lekker ontspannen, aangenaam verpozen, beetje keuvelen en uiteindelijk medebestuurslid Marcus helpen bij het opeten van zijn heerlijke paella.

En rond middernacht, tussen de buien door, lekker naar huis fietsen, genietend van het mooie Leiden.
En zo kwam er een einde aan vakantiedag 9.

52.1543684.499946
Mobiele versie afsluiten