Vakantiedag 11: bijkomen, lunch en voetbal

Dinsdag 31 juli, de elfde vakantiedag al weer, zat de vermoeidheid van gisteren nog duidelijk in het lijf. Het gezeul met planken, brokken hout en wat dies meer zij had duidelijk gevoelige indrukken in het lichaam nagelaten. Vooral de armen en handen voelden als waren zij gevuld met lood. Betekent natuurlijk wel dat iemand met een kantoorbaantje lichamelijk niet zo veel gewend is. En ook in mijn vrije tijd zoek ik niet echt naar gesjouw met houtwerk, ik ben meer van het intricate werk 😉

Maar goed, dat gaf mooi de gelegenheid om de administratie bij te werken. Verslag schrijven van de laatste bestuursvergadering van Beelden in Leiden, actielijst aanpassen en meer van dat soort bureauzaken.

Na deze ‘lichte’ werkzaamheden nog even naar het judo op de Olympische Spelen gekeken. Best wel spannend, maar het lukt dan toch net niet bij de Nederlandse judoka’s, terwijl er zulke hoge verwachtingen waren. Zo zie je maar weer, verkoop nooit de huid van de beer voordat die geschoten is.

Vervolgens lekker lunchen bij Doppio Espresso, een relatief nieuwe koffiezaak in de Haarlemmerstraat. Uitstekende koffie en het broodje mocht er ook zijn, een 3-laags Italiaanse tosti met mozzarella, Parmaham, pomodori en pecorino. Een aanrader voor een smakelijke lunch.

Daarna weer rustig terug gewandeld, in afwachting van de Champions League voorronde van Feyenoord tegen Dynamo Kiev. Feyenoord speelde verrassend goed, zeker de eerste helft kregen ze de beste kansen. Maar in de tweede helft kwam Dynamo op stoom en mochten de Rotterdammers in hun handen knijpen met de 2-1 nederlaag. Een heel goed uitgangspunt voor de thuiswedstrijd.

Daarna nog weer eens genoten van The Newsroom, één van mijn favoriete tv-series, waarin altijd dilemma’s aan de orde komen rond de berichtgeving van nieuws. Boeiend tot de laatste minuut.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: