Vakantiedag 15: solar power, bruschetta en moord

Zaterdag 4 augustus – vakantiedag 15. HW en eega hadden geen bijzondere dingen op het programma staan. HW wilde zich oriënteren op een handig toetsenbord voor gebruik met de iPad. Want soms, als je veel tekst wilt doen, is een toetsenbordje wel handig. Bijvoorbeeld bij het bijwerken van je blog. Via zoeken op internet kwam ik terecht bij de Logitech Solar Keyboard Folio.

Naar mijn idee een heel handig apparaat, met een degelijk Logitech toetsenbord. En, heel bijzonder, werkend op zonne-energie door middel van twee zonnecellen, dus niet steeds batterijen vervangen. Twee handige standen, eentje zoals op de foto, waarbij automatisch het toetsenbord gaat werken, en nog eentje, de entertainmentstand, waarbij het virtuele toetsenbord van de iPad werkt (maar wel de geluidsknoppen van het toetsenbord). Kortom, een alleszins acceptabel gadget.

Fluks richting stad, in de verwachting dat geen enkele winkel dit op voorraad zou hebben. Maar zie, de eerste de beste winkel van Paradigit bleek het toetsenbord te hebben. Dus was ik snel weer thuis. Uitgepakt en direct uitgeprobeerd voor een blog en het werkte uitstekend. Helemaal tevreden dus met de aankoop.

Iets later, het was inmiddels heel lekker weer geworden, weer terug naar de stad, ditmaal samen met eega. Voor een smakelijke lunch en dit keer hadden we ons oog laten vallen op City Hall op het Stadhuisplein. Voor mij een Bruschetta Coppa di Parma Arrosto, vergezeld van een Sicilia Ferrini Insolia Chardonnay. De bruschetta bleek een heerlijk broodje met lekkere lauwwarm gegrilde Parmaham, grove mosterd-honingcrème, rucola en olijfolie. En de Chardonnay bleek een frisse, licht tintelende wijn, goed passend bij een Italiaanse lunch onder de zon.

Daarna weer naar huis en opnieuw werken aan de achterstallige vakantieblogs. En ‘s avonds op tijd voor de buis om Ranomi haar tweede gouden plak te zien winnen. Hoewel het brons voor Marleen Veldhuis ook heel mooi was, een prachtige afsluiting van een indrukwekkende carriére.

En, bekomen van de spanning rond de finale, was het tijd voor deel 5 van de tv-serie The Borgias. Een mooie serie die zich afspeelt aan het eind van de 15e eeuw en de strijd om de macht in Rome tussen de paus (een Borgia) en de families in Florence, Milaan en Napels. De tweede zoon van de paus, Cesare, pleegde in deze aflevering zijn eerste moord in een duel tegen een edelman die zijn moeder voor hoer had uitgemaakt.

Spannende, goed gemaakte en geacteerde serie. Een aanrader, iedere zaterdagavond op Nederland 2.

3 gedachten over “Vakantiedag 15: solar power, bruschetta en moord

  1. Bij mij tablet heb ik enige tijd terug een ander toetsenbord aangeschaft. Jammer, want een zonaangedreven versie spreekt mij aan.
    Nu heb ik een ultralicht en dun laptopje en gebruik ik mijn tablet amper.

    Ja, de vakantie vordert gestaag maar ook mijn afspraken worden meer. Teveel wordt gezegd dat ik nu toch de tijd en ruimte heb.

    Misschien moet ik ook maar eens lekker gaan eten.

    Zonnige zomergroet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *