Vakantiedag 16: foto’s, voetbal en televisie


Zo langzamerhand schiet de vakantie op, nog 7 dagen te gaan. Nu dus nr. 16, zondag 5 augustus. Een dag van thuis druk zijn met blog en foto’s. En voetbal en Zomergasten en de Spelen.
‘s Ochtends begonnen met het verder schrijven aan de achterstallige vakantieblogs. Maar ook aan het uploaden van vele foto’s richting Facebook en Flickr, onder andere van de laatste dagen van Beelden in Leiden 2012. En dat betekent ook dat alle foto’s eerst even moeten worden bijgewerkt. Dat alles neemt aardig wat tijd in beslag en vereist ook een beetje concentratie.

Na een lichte lunch verder gewerkt aan dit soort zaken. Het weer was een beetje wisselend, zon, regen, bewolking, wind. Maar om een uur of vier dachten HW en eega toch dat het echt ging opklaren. Dat betekende richting terrasboot op de Nieuwe Rijn, bij de Stadhouder, voor een pilsje en een mintthee voor eega. Maar ik had het glas nog niet eens leeg, begon het al weer te regenen, vergezeld door wat donderslagen.

Daarom maar weer huiswaarts gekeerd, in afwachting van de start van het voetbalseizoen, de Johan Cruyff Schaal. Ajax en PSV speelden een matige wedstrijd, zeker van Amsterdamse kant. PSV oogde scherper en fitter en won dan ook verdiend met 4-2.

Daarna gingen we klaarzitten voor Zomergasten met Jolande Withuis als gast. Tezelfdertijd Nederland 1 op de iPad om ook de Olympische Spelen te kunnen volgen. Met Zomergasten liep het een beetje mis. De gast ging steeds meer zweten, hoewel ze een prima gesprekspartner was en interessante fragmenten had gekozen. Maar op een bepaald ogenblik zat ze niet meer aan tafel, afgehaakt met migraine. Jammer, want het begin was veelbelovend.

Dan maar verder met de Spelen. Eega beneden met de Zomergastenfilm, Cria Cuervos van Carlos Saura, en ik boven achter de iMac voor de beelden van de Spelen.
Halve finale 100 m voor de mannen, een spannende 400 m finale van de vrouwen en als klapstuk de adrenalineshow, de finale 100 meter. De ultieme sprint, natuurlijk zenuwslopend spannend, maar uiteindelijk toch magistraal gewonnen door Usain Bolt. Met een uitstekende zesde plaats voor Churandy Martin.
En daarmee kwam een einde aan vakantiedag 16. Maandag vertrekken we een paar dagen naar Overijsel. Verslag hiervan komt iets later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *