Vakantiedag 17: laden, koek en Holten

Mooi Deventer

Maandag 6 augustus, vakantiedag 17, bracht het einde van de vakantie weer wat dichterbij. Nog een weekje en het is weer over. De drukke werkzaamheden wachten dan weer op HW en eega. Voor die tijd nog even genieten en vandaag was de eerste dag van even weg.

Twee nachtjes naar Holten om daar leuke dingen te doen. Het was onze bedoeling om vandaag eerst naar Heino te gaan voor de beeldentuin bij Kasteel Nijenhuis. Maar gelukkig kwamen we er ‘s ochtends op tijd achter dat deze tuin op maandag gesloten is. Ergo, aanpassing van de plannen. Eerst naar Holten en dan de volgende dag naar Heino.
Onderweg afgeslagen bij Deventer om daar even te lunchen en toch ook weer even door de oude binnenstad te dolen. Vooral de Bergwijk is een hele mooie oude buurt rondom de Bergkerk.
Het weer was heel wisselvallig, warme zon afgewisseld met regenbuien, waarbij dan ook de wind direkt weer aantrok.

Centrum van Holten

Na Deventer nog een kwartiertje in de auto, richting Holten. Inchecken bij het AC Hotel Holten en direct even naar Holten. Het bleek heel rustig te zijn, weinig toeristen. Geen idee waar die waren, misschien allemaal aan het fietsen en wandelen. Anyway, er was niet veel te beleven. We hebben nog even een fietsenboer opgezocht, die fietsen verhuurt. Want we willen nu op dinsdag met de fiets naar Heino, via de Sallandse Heuvelrug.

Daarna nog even een biertje gedronken bij Tastoe, in het centrum van Holten, en weer terug naar het hotel voor het diner. Een eenvoudige, maar smakelijke en redelijk goedkope maaltijd sloot de dag af. Waarna uiteraard de Spelen nog even werden gevolg, atletiek en hockey met het Nederlandse damesteam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *