Vakantiedag 22: worst, voetbal en hockey

Bijna, maar nog net niet helemaal, is de vakantie voorbij. En dat merk je aan van alles. Bijvoorbeeld dat het voetbal langzaam weer opstart. Vakantiedag 22, zaterdag 11 augustus, was dan zo’n dag dat je daar al vast mee te maken krijgt.

Na ‘s ochtends nog even noodzakelijke inkopen te hebben gedaan, zoals een lekkere halve worst van Slagerij v.d. Zon, de nieuwe Eppo en een pennetje bij Brederode, was het tijd om weer eens bij Bernardus aan te wippen.

Want ‘s middags werden de laatste wedstrijden om de Rijnwoude Cup gespeeld. En de club waar ik vroeger nogal actief was, Bernardus, speelde in de finale wedstrijd tegen BSC ’68 uit Benthuizen. Het fietstochtje naar Hazerswoude-Rijndijk verliep gesmeerd, hoewel het een tikkeltje warmer had mogen zijn.

Eenmaal aangekomen leek het net de “oude wereld”, want ik zag heel veel oude gezichten. Natuurlijk ook wel nieuwe, maar gelukkig nog heel veel oude. Met meerdere mensen een poos staan praten, daardoor ook wat minder van het voetbal gezien.

Naast de hernieuwde kennismaking met Bernardus was dit ook het begin van het nieuwe seizoen als radioverslaggever sport voor Alphen Stad FM. De uitzendingen beginnen over twee weken, maar een beetje voorbereiding kan geen kwaad. Ik ben gevraagd om te zorgen voor alle informatie rond Bernardus en daarnaast om vooral verslag te doen van wedstrijden, die in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek worden gespeeld. Ik heb er in ieder geval weer zin in!

De finale werd kansloos door Bernardus verloren, met 4-0. Wat dat voor het nieuwe seizoen betekent, geen idee. Dat heeft niemand nog, in ieder geval wil de technische staf voor een periodetitel gaan. Daarna met een rugwindje lekker terug gefietst naar Leiden. Want je moet je wel rustig voorbereiden op de finalewedstrijd van het heren hockey natuurlijk.

En dat was een echte finale. Spannend, met 110 procent inzet van beide ploegen, werklust, goed spel afgewisseld met matig spel, maar altijd met een hoog tempo. Alle ingrediënten die je van een finale mag verwachten waren er, ook nog met een spannend scoreverloop. Helaas zilver voor de Nederlanders en goud voor de Duitsers, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de tegenstander over de hele wedstrijd gezien iets beter was. Maar de score had ook zo maar andersom geweest kunnen zijn.

Hockey blijkt een uitstekende tv-sport te zijn, eigenlijk nog beter dan voetbal. En men is in de ontwikkeling al veel verder omdat je bijvoorbeeld mee kunt luisteren naar wat een scheidsrechter zegt in een discussie met spelers. En de videoreferee, ook al zo’n moderne ontwikkeling die je doet beseffen dat voetbal ver achterloopt.

Tot slot nog wat andere sporten gezien, maar bij De Smeet werd toch het afhaakpunt bereikt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *