Bazige mannetjes

Gisteravond keek ik naar het Grote Lijsttrekkersdebat van RTL4. Waar dat ‘grote’ nou precies op sloeg is mij nog niet helemaal duidelijk. Zijn de lijsttrekkers persoonlijk groot van formaat of was het een groot debat. En kan een debat überhaupt wel groot zijn (eerlijk gezegd denk ik van niet). Dus moet het wel op de grootte (lengte) van de lijsttrekkers slaan.

Maar eigenlijk zijn het helemaal geen ‘grote’ mannen. Want ze praten wel veel, althans ze spuwen veel woorden uit, maar visie op een toekomst, die ontbrak helemaal. Iedereen heeft zijn eigen stokpaardjes. Van Rutte moet je bang zijn voor ‘socialisten’ (volgens mij hebben we die bijna niet meer in Nederland), van Wilders moet je bang zijn voor Europa (of was het Manneke Pis in Brussel), van Roemer moet je bang zijn voor de kille VVD-ers en van Samson moet je bang zijn voor, eeehhh… Hé, van Samson hoef je nergens bang voor te zijn.

Eigenlijk was hij de enige die de moed had om te zeggen dat oplossingen niet gemakkelijk zijn. Hij had ook geen cadeautjes voor de hard werkende Nederlanders (werken die eigenlijk wel zo hard?). Van Rutte krijgen die pardoes 1.000 euro in 2015. Ik werk dan niet meer en ben dus geen hard werkende Nederlander meer, hoewel ik wel ruim 40 jaar hard heb gewerkt. Maar ja, dat telt niet, kijk maar naar alle reclamespotjes.

Anyway, persoonlijk vond ik Samson het sterkste overkomen van de vier haantjes. Die allemaal victorie kraaiden toen vandaag de CPB doorrekeningen van hun partijen werden bekend gemaakt.

Bazige mannetjes, die gaan ons straks regeren. Willen we dat eigenlijk wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *