Lekker eten bij Bistro Bord’o

Afgelopen vrijdag zaten HW en eega verwachtingsvol aan tafel bij Bistro Bord’o. Dit alles in het kader van de Leidse Restaurantweek, waarbij van ieder couvert 1 euro naar een goed doel gaat.

Bistro Bord’o is een relatieve nieuwkomer aan de Leidse culinaire hemel. Gevestigd aan de Apothersdijk, bijna op de hoek met de Prinsessekade, in een oud pandje, niet al te groot, en met een open keuken achter in de zaak. Als bezoeker kom je in een intieme sfeer waar je rustig kunt genieten van de gerechten.

Het voorgerecht was een Terrine van konijnebout en eendenlever met gevogelte, crème brûlée en pruimencompôte. Het geheel zag er feestelijk uit en de verschillende smaken pasten perfect bij elkaar. De eendenlever en de konijnebout vulden elkaar goed aan, ondersteunt door de pruimencopmôte. Passend was de geschonken wijn, een Refosco Friuli di Leonardo, een rode wijn die licht gekoeld fris in de mond voelde, passend bij het volumineus smakende voorgerecht.

 
Daarna volgde een tussengerecht, de Coquille St. Jacques met groene aspergelinten, courgette met een ansjovis vinaigrette en beurre blanc. Een gewaagde combinatie van de heerlijke zachte smaak van de St. Jacobsschelp tegenover de zoutige smaak van de fijngesneden courgette met ansjovis  vinaigrette. Uiteraard vergezeld van een frisse Reichsrat von Buhl Riesling Trocken uit de Pfalz.

Op de coquille een passend gekruld lint van groene asperge, eveneens een fijne smaak die de coquille goed aanvult.

Het hoofdgerecht bestond uit een MRIJ entrecôte met ossenstaart, spitskool, een snijbonenstamppotje en kalfsjus met olijfolie.

MRIJ staat voor Maas-Rijn-IJsselvee, een roodbont dubbeldoel ras dat van oorsprong uit het rivierengebied stamt.

De entrecôte was sappig mals, dat goed paste bij het winterse gerolde stamppotje. De ossenstaart was gerold in spitskool en gaf precies het nodige tegengas qua smaak tegen de entrecôte. Dit stevige gerecht werd vergezeld door een eveneens stevige rode wijn van de Grenache-Carignan druif, van Domaine Clavel ‘Le Ma’ uit de Languedoc.

Het dessert bestond uit een Sinaasappel-witte chocolade bavarois met een witte chocolade-specerijen sorbet. Een voortreffelijke, niet te zware afsluiter, gelegen op de gebrokkeld koekje met een speculaassmaakje. Uiteraard passend in de tijd van het jaar. Het bijpassende drankje was een Bodega Alvear, Moscatel, Morilles Montilla. Een lekker licht zoetig dessertwijntje.

Deze gerechten staan overigens niet op de normale kaart van Bistro Bord’o, maar waren speciaal voor de Leidse Restaurantweek.

Maar ik kan, mede namens eega, wel stellen dat Leiden een interessant en goed restaurant rijker is. Een prima keuken, ongedwongen maar wel correcte bediening, een fijne ambiance. Zeker een plek om nog eens terug te keren.

 

 

Een gedachte over “Lekker eten bij Bistro Bord’o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *